|
Liga Mistrzów 2009/2010 |
| Autor |
Wiadomość |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 22 razy Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3970 Skąd: MMz
|
Wysłany: 2009-08-06, 00:24
|
|
|
| Ducsen napisał/a: | | To pokazuje jak banalnie proste dla nas powinno byc dostanie sie do LE poprzez LM jesli juz do niej samej nie mozemy awansowac. |
Banalne co jednak równa się = za trudne dla polskich drużyn. Lepiej robić przypał na Europę. I tracić cenne punkty dla naszej ligi...
Jeśli ktoś chce to potrafi. Chociażby pokazuje to w tym mistrz Mołdawii czy tamtym BATE. |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
Broda
Reprezentant Polski il padrino

Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Wrz 2006 Posty: 1532 Skąd: z sieci
|
Wysłany: 2009-08-06, 14:30
|
|
|
"Losowanie LM: podział na koszyki
W piątek, 7 sierpnia, o godzinie 12.00 w szwajcarskim Nyon odbędzie się losowanie fazy play off piłkarskiej Ligi Mistrzów. Skojarzonych zostanie 10 par, z których zwycięzcy zagrają w fazie grupowej tych elitarnych rozgrywek.
Grupa "niemistrzowska"
Zespoły rozstawione: Arszenal Londyn (Anglia), Olympique Lyon (Francja), Sporting Lizbona (Portugalia), Panathinaikos Ateny (Grecja), VfB Stuttgart (Niemcy).
Zespoły nierozstawione: AC Fiorentina (Włochy), Atletico Madryt (Hiszpania), Celtic Glasgow (Szkocja), Anderlecht Bruksela (Belgia), FC Timisoara (Rumunia).
Grupa "mistrzowska"
Zespoły rozstawione: Olympiakos Pireus (Grecja), FC Kopenhaga (Dania), Lewski Sofia (Bułgaria), Maccabi Hajfa (Izrael), FC Zurich (Szwajcaria).
Zespoły nierozstawione: Red Bull Salzburg (Austria), Apoel Nikozja (Cypr), FK Ventspils (Łotwa), VFC Debreczyn (Węgry), Sheriff Tiraspol (Mołdawia)."
źródło: onet.pl |
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Maj 2006 Posty: 3525 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 2009-08-06, 16:08
|
|
|
| To znaczy, że Wisła mogłaby trafić na kogoś z tej grupy?: Olympiakos Pireus (Grecja), FC Kopenhaga (Dania), Lewski Sofia (Bułgaria), Maccabi Hajfa (Izrael), FC Zurich (Szwajcaria). |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2418 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2009-08-06, 19:34
|
|
|
| Cytat: | | To znaczy, że Wisła mogłaby trafić na kogoś z tej grupy?: Olympiakos Pireus (Grecja), FC Kopenhaga (Dania), Lewski Sofia (Bułgaria), Maccabi Hajfa (Izrael), FC Zurich (Szwajcaria). |
Tak. Wisła wśród drużyn z grupy mistrzowskiej byłaby najwyżej rozstawioną z nierozstawionych... A gdyby Zurich potknął się z Mariborem, to byłaby rozstawiona... |
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

|
Wysłany: 2009-08-06, 20:59
|
|
|
| No to naprawdę przeszła nam wspaniała okazja koło nosa... Właściwie to tylko Olympiakos byłby poza naszym zasięgiem, z resztą drużyn można by było śmiało powalczyć o awans... przynajmniej tą starą Wisełką... |
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

|
Wysłany: 2009-08-07, 18:18
|
|
|
A oto losowanie LM:
Grupa "mistrzowska":
| Cytat: | Sheriff Tyraspol (Mołdawia) - Olympiakos Pireus (Grecja)
Red Bull Salzburg (Austria) - Maccabi Hajfa (Izrael)
FK Ventspils (Łotwa) - FC Zurich (Szwajcaria)
FC Kopenhaga (Dania) - Apoel Nikozja (Cypr)
Lewski Sofia (Bułgaria) - VSC Debreczyn (Węgry) |
Naprawdę coś niesamowitego, jakie drużyny będą grały w LM. Nawet drużyna z Bułgarii lub Węgier.
Grupa "niemistrzowska":
| Cytat: | Olympique Lyon (Francja) - Anderlecht Bruksela (Belgia)
Celtic Glasgow (Szkocja) - Arsenal Londyn (Anglia)
FC Timisoara (Rumunia) - VfB Stuttgart (Niemcy)
Sporting Lizbona (Portugalia) - AC Fiorentina (Włochy)
Panathinaikos Ateny (Grecja) - Ateltico Madryt (Hiszpania) |
Heh, niektóre z tych par równie dobrze by mogły być meczami ćwierćfinałowymi. Ja bym sobie z przyjemnością obejrzał mecz Panathinaikosu z Atletico Madryt. |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2418 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2009-08-07, 20:44
|
|
|
| Wilk Stepowy napisał/a: | | Nawet drużyna z Bułgarii lub Węgier. |
Lewski jeszcze niedawno gral przeciez w fazie grupowej. Co prawda zbierali baty, ale grali.
Ja bede kibicowal FK Ventspils. Pamietam jak swego czasu ograli Wisle Plock (jeszcze z Jeleniem) w P.UEFA, tylko przez glupote Polakow. No i gdzie teraz jest Ventspils, a gdzie Wisla?
Troche szkoda, ze APOEL nie trafil na Olympiakos, ale i tak Kopenhaga bedzie sie z nimi meczyla. Awans Nikozji to chyba jedyna szansa na to, zeby jakis Polak strzelal gole w tej edycji...
| Wilk Stepowy napisał/a: | | Heh, niektóre z tych par równie dobrze by mogły być meczami ćwierćfinałowymi. Ja bym sobie z przyjemnością obejrzał mecz Panathinaikosu z Atletico Madryt. |
Na stare zasady to pewnie ta dziesiatka uzupelnilaby obsade fazy grupowej. Przynajmniej bedzie ciekawie juz od eliminacji |
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 2694 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2010-02-16, 09:27
|
|
|
Tegoroczne pary 1/8 finału
Stuttgart - Barcelona
Olympiakos Pireus - Bordeaux
Inter Mediolan - Chelsea Londyn
Bayern Monachium - Fiorentina
CSKA Moskwa - Sevilla
Olympique Lyon - Real Madryt
Fc Porto - Arsenal Londyn
Ac Milan - Manchester United |
_________________ My, trenerzy wiemy, że w piłce, kiedy drużynie nie idzie, to jest nasza wina, a kiedy wygrywa, to zasługa dobrze dysponowanych piłkarzy. - Carlo Ancelotti |
|
|
|
 |
Pogonifan
Reprezentant Polski Kibic

Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 1439 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2010-02-16, 12:46
|
|
|
Barca myślę już może myśleć o rywalu w ćwierćfinale. VfB znalazł się w tej fazie już z przypadku i na tej fazie swój udział w LM zakończy. Pireus - Bordeaux jeszcze niedawno byśmy mówili, że to wyrównane ekipy, teraz jednak Bordeaux wydaje się być drużyną zdecydowanie lepszą, choć w Grecji pewnie będzie im ciężko. Inter - Chelsea czyli powrót Mourinho do Londynu. Pojedynek bardzo ciekawy. Gdyby był taki finał myślę, że nikt nie mógłby czuć się zawiedziony. Bayern - Fiora przy obecnej dyspozycji myślę, że Bawarczycy też mogą już myśleć o rywalu w ćwierćfinale. Trafili chyba najlepiej jak mogli spośród drużyn, które zajęły 2 miejsce w grupie. CSKA - Sevilla faworytem myślę są Hiszpanie i wykorzystają swoją okazję. Lyon - Real czyli powrót Benzemy. Nie wydaje mi się, aby Real miał tutaj spokojną przeprawę choć najgorzej nie trafili to pewne. Porto - Arsenal ciekawy pojedynek drużyn grających raczej techniczną piłkę, z którego lepiej wyjdą Anglicy. Milan - United czyli kolejny powrót, tym razem Beckham. Ciekawy pojedynek moim zdaniem bez faworyta, choć ja po cichu liczę na awans Czerwonych Diabłów.
Typowani przeze mnie ćwierćfinaliści: FC Barcelona, Girondins de Bordeaux, Chelsea Londyn, Bayern Monachium, FC Sevilla, Real Madryt, Arsenal Londyn i Manchester United. |
|
 |
Pigeon
Reprezentant Polski G(o)łąb z Bytowa ;)

Pomógł: 10 razy Dołączył: 24 Lis 2007 Posty: 1514 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 2010-02-25, 14:42
|
|
|
i mój Inter w końcu wygrał z kimś w fazie pucharowej LM tylko akurat niestety nie miałem okazji oglądać tej wiktorii. na Stamford Bridge zapowiada się ciekawy mecz i myślę, że Chelsea nadal jest faworytem do awansu niestety. no chyba, że szybko uda się strzelić gola do bramki londyńczyków.
ciekawe, czy nie dojdzie do sytuacji, w której Polsat pokaże wszystkie środowe mecze Interu w LM w tym sezonie. bo póki co tak jest, czym jestem stanowczo zachwycony jako kibic tej drużyny na TVP przez 10 lat puścili chyba 4 mecze Interu w LM Polsat już puścił 4 w tym sezonie. |
|
|
|
 |
Czeski_
Wice administrator

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 3001 Skąd: Kłobuck
|
Wysłany: 2010-03-22, 23:12
|
|
|
| Jaki mecz ćwierćfinałowy waszym zdaniem jest najciekawszy? Ja najchętniej obejrzałbym ManU - Bayern. |
|
 |
Jaguar
Junior Dorósł

|
Wysłany: 2010-03-24, 15:55
|
|
|
Przypomnę, że w ćwierćfinale grają Girondins i Lyon, Bayern i United, Barca i Arsenal oraz Inter z CSKA.
| Czeski_ napisał/a: | | Jaki mecz ćwierćfinałowy waszym zdaniem jest najciekawszy? Ja najchętniej obejrzałbym ManU - Bayern. |
Serio? Bayern jest w kiepskiej formie i polega tylko na Robbenie i Riberym. Manchester, choć po części też polega tylko na Rooneyu , to jest silniejszy i w lepszej formie. Mecz do jednej bramki, zdecydowanie. Skoro nawet Milan uległ, i to 4:0, słabszemu Bayernowi trudno nie wróżyć podobnej klęski.
Oczywiście Arsenal-Barca. To będzie piłkarski spektakl. Żałuję, że ta para nie pojawi się w finale, bo oba zespoły na to zasługują. Wbrew wszystkiemu twierdzę, że zatriumfuje Arsenal. Mam taką nadzieję. Rewanżyk z 2006? Byłoby fajnie. |
|
 |
Pogonifan
Reprezentant Polski Kibic

Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 1439 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2010-03-27, 00:41
|
|
|
Jaguar nie dziel skóry na niedźwiedziu. Bayern potrafi się spiąć na najważniejsze mecze, jak na ten przykład spotkanie z Juventusem w Turynie. Z tak grającym Bayernem mało która drużyna w Europie sobie poradzi. Poza tym ostatni mecz z Schalke w pucharze Bayern też zagrał na dobrym poziomie. Tak więc moim zdaniem również to właśnie ten dwumecz będzie najciekawszy.
PS: Manchester nigdy w LM z Bayernem nie wygrał poza pamiętnym finałem |
|
 |
Matiww
Junior

|
Wysłany: 2010-04-03, 23:33
|
|
|
| Co sądzicie o meczu Barcelony z Arsenalem? 2:2 było. Barcelona odpuściła w końcówce, i się przejechała. Czerwona kartka Puyola, kontuzja Fabregasa. Bez Puyola będzie trudniej w rewanżu, lecz myślę, że na Camp Nou Katalończycy rozniosą Kanonierów. |
|
|
|
 |
Jaguar
Junior Dorósł

|
Wysłany: 2010-04-08, 17:13
|
|
|
| Miałeś rację. Ciężko w to uwierzyć. Arsenal to czołowy klub angielski. Szkoda, że dobra gra nie idzie u nich w parze z wynikami, albo ginie na tle Messiego. United-Bayern rzeczywiście okazał się ciekawszy. Brawo Bawaria! |
|
 |
|
|