Przesunięty przez: Czeski_ 2006-09-20, 12:42 |
Liga Szkocka (Premier Legue) |
| Autor |
Wiadomość |
Pula
Junior

|
Wysłany: 2008-05-04, 16:23
|
|
|
| Żelek napisał/a: | | Pogonifan napisał/a: | | Pula napisał/a: | | dziś wygrana Celticu 2-1 i prowadzą ale Rangersi którzy są drudzy nie rozegrali aż 6 meczy..dziwna ta liga ;D |
I będą grali podczas EURO najprawdopodobniej. |
Nie, do czasu finału Pucharu UEFA powinni rozegrać z 1 lub 2 zaległe spotkania, a później po tym zagrają.
I wcale nie mają 6 zaległych spotkań, tylko 4 ! |
Oglądałem mecz na SobCast i mówił że 6.. |
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2008-05-04, 16:37
|
|
|
| Pula napisał/a: | | Oglądałem mecz na SobCast i mówił że 6.. |
6 meczów to im zostało do rozegrania jeszcze w tym sezonie. Rangers mają 3 mecze zaległe, a w sobotę mieli o 4 mecze rozegrane mniej od Celticu ponieważ grają dopiero dzisiaj. Za 15 minut mecz z Hibernianem się skończy, a więc "The Gers" będą mieli "tylko" o 3 mecze mniej niż ich lokalny rywal. |
|
|
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: 2008-05-04, 18:45
|
|
|
| Wilk Stepowy napisał/a: | | Za 15 minut mecz z Hibernianem się skończy, a więc "The Gers" będą mieli "tylko" o 3 mecze mniej niż ich lokalny rywal. |
Mecz zakończył się bezbramkowym remisem. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
Pogonifan
Reprezentant Polski Kibic

|
Wysłany: 2008-05-04, 21:22
|
|
|
| Żelek napisał/a: |
Mecz zakończył się bezbramkowym remisem. |
Czyli Celtic może się spodziewać tytułu mistrza (jak tak dalej pójdzie). Ale będzie miał Gordon farta. |
|
 |
Pogonifan

|
Wysłany: 2008-05-22, 22:54 Celtic Mistrz
|
|
|
Celtic Glasgow znów został mistrzem Szkocji. Jeszcze miesiąc temu wydawało się to niemożliwe, ale od tego momentu lokalny rywal i lider tabeli (wtedy), czyli Glasgow Rangers zaczął grać zdecydowanie gorzej. Celtic zapewnił sobie tytuł mistrza pokonując dzisiaj Dundee Utd ( J.Vennegoor Of Hesselink - 72 minuta). Jednak samo zwycięstwo Celticu nie wystarczało, potrzeba było jeszcze czegoś więcej tj. straty punktów przez Glasgow Rangers. Fani Celticu liczyli na remis rywali, ale stało się dla nich coś o wiele lepszego. Rangersi przegrali z Aberdeen 2:0 (L.Miller - 63 minuta i D.Mackie - 77 minuta).
Brawo dla Boruca i Celticu. |
|
 |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 2008-05-22, 23:01
|
|
|
| Pogonifan napisał/a: | | Jednak samo zwycięstwo Celticu nie wystarczało, potrzeba było jeszcze czegoś więce |
Wystarczało bo mieli lepszy bilans z Rangersami, ale strata punktowa w tabeli ładniej wygląda niż wynik remisowy. I bardzo dobrze! Nie ma miejsca na antyfootball!
Drużyny Chelsea i Rangers to chyba najwięksi przegrani sezonu, obydwie drużyny minimalnie przegrały walkę o mistrzostwo ligi i obydwie przegrały w finałach najważniejszych europejskich pucharów. |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-05-22, 23:01
|
|
|
| Pogonifan napisał/a: | | Jednak samo zwycięstwo Celticu nie wystarczało, potrzeba było jeszcze czegoś więcej tj. straty punktów przez Glasgow Rangers. |
No co ty Celtic mial lepszy bilans bramek , Celci rowniez mogli przegrac i tez by zostali mistrzami
Co do spotkania to musze przyznac ze jestem pod wrazeniem poziomu tego meczu . Bardzo ladna , ostra , zdecydowana gra + bardzo dobra postawa Załuski , widac ze mamy kolejnego dobrego bramkarza za granicą ( Zaluska to były Legionista ) |
_________________ Mecz to Święta rzecz !
 |
|
|
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

|
Wysłany: 2008-05-22, 23:38
|
|
|
| nowot napisał/a: | | widac ze mamy kolejnego dobrego bramkarza za granicą ( Zaluska to były Legionista ) |
I kolejny niedoceniony po Arkadiuszu Malarzu bramkarz. Polską Ekstraklasę opuszczał będąc tylko rezerwowym w Koronie Kielce. Bramkarz ze świetnym refleksem, czasami mający kłopoty przy wyjściu z bramki, ale prezentował się w tym sezonie bardzo dobrze tak jak i jego Dundee United.
Gratulacje dla The Boys, nie spodziewałem się aż takiej końcówki sezonu. Myślałem, że Rangersi w ostatnich meczach zachowają zimną krew i nie stracą punktów w głupi sposób, ale jak widać przegrana w finale Pucharu UEFA nie najlepiej wpłynęła na ich formę. |
|
 |
kaktus
Senior

|
Wysłany: 2008-05-23, 08:52
|
|
|
Brawa dla Celticu choć szczerze mówiąc wolałem żeby Mistrzami zostali Rangersi. Nie wiem jak można roztrwonić taką przewagę . |
|
|
|
 |
Pogonifan

|
Wysłany: 2008-05-23, 09:44
|
|
|
| nowot napisał/a: | No co ty Celtic mial lepszy bilans bramek , Celci rowniez mogli przegrac i tez by zostali mistrzami |
Nie zostaliby bo Rangersi mogliby wygrać wszystkie mecze zaległe i to oni zdobyli by tytuł, a tak nie mają już szans. |
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-05-23, 11:14
|
|
|
| Pogonifan napisał/a: | | nowot napisał/a: | No co ty Celtic mial lepszy bilans bramek , Celci rowniez mogli przegrac i tez by zostali mistrzami |
Nie zostaliby bo Rangersi mogliby wygrać wszystkie mecze zaległe i to oni zdobyli by tytuł, a tak nie mają już szans. |
to ja juz nie wiem , bo na Polsacie mowili ze w wypadku remisu Rengersow i remisu Celticu to Celci wygrywają lige .
ps. nawet w gazecie SPORT pisze ze Celtic mogl przegrac , bo ma lepszy bilans bramek . |
 |
|
|
|
 |
Pogonifan

|
Wysłany: 2008-05-23, 12:46
|
|
|
| No ja słyszałem, że jeśli Celitc by przegrał a Rangersi wygrali to właśnie oni mieliby większe szanse na mistrza. Ale nie co gdyba bo ligę wygrał Celtic Glasgow i chwała im za to. |
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

|
Wysłany: 2008-05-23, 15:02
|
|
|
| Pogonifan napisał/a: | | No ja słyszałem, że jeśli Celitc by przegrał a Rangersi wygrali to właśnie oni mieliby większe szanse na mistrza. |
Wtedy rzeczywiście Rangersi byliby mistrzami, bo przed ostatnią kolejką obie drużyny miały tyle samo punktów ( w zeszłym tygodniu Rangersi tylko zremisowali swój zaległy mecz z Motherwell 1:1), za to Celtic miał lepszy bilans bramkowy o cztery gole, więc jeśli Celtic wygrał swój ostatni mecz 1:0, to Rangersi musieliby wygrać aż 5:0 z Aberdeen, co wydawało się prawie nierealne. |
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-05-24, 01:35
|
|
|
| Bugaj napisał/a: | | Celtic miał lepszy bilans bramkowy o cztery gole, więc jeśli Celtic wygrał swój ostatni mecz 1:0, to Rangersi musieliby wygrać aż 5:0 z Aberdeen, co wydawało się prawie nierealne. |
I mozna powiedziec ze wlasnie przez to przegrali swoje ostatnie spotkanie ligowe . Bo jak wiemy Rangersi grają zwykle jednym napastnikiem i preferują defensywny styl gry , wiec trener postanowil zmienic ustawienie na bardziej otwarte ( dwoje napastnikow ) co poskutkowalo stratą dwóch goli , choc Rangersi przewazali w swoim spotkaniu nie zdołali wygrać . |
 |
|
|
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-07-30, 19:46
|
|
|
| Cytat: | Artur Boruc znalazł się wśród piłkarzy nominowanych do najlepszej jedenastki w historii Scotish Premier League. Szkocka ekstraklasa przyjęła taką nazwę w 1998 roku.
W uzasadnieniu nominacji polskiego bramkarza dziennikarze Setanta Sports napisali: "Najlepszy transfer Gordona Strachana. Jego zapierające dech w piersiach interwencje zarówno w lidze, europejskich pucharach, jak i reprezentacji Polski uczyniły z Boruca cel transferowy numer jeden dla największych klubów Europy".
Nominacje do "11" wszech czasów szkockiej Premier League:
Bramkarze
Artur Boruc, Stefan Klos, Jim Leighton, Craig Gordon, Antti Niemi.
Obrońcy:
Arthur Numan, Carlos Cuellar, Lorenzo Amoruso, Gary Naysmith, Joos Valgaeren, Jackie McNamara, Craig Moore, Tony Vidmar, Steven Pressley, Maurice Malpas.
Pomocnicy:
Paul Lambert, Barry Ferguson, Colin Cameron, Russell Latapy, Paul Gascoigne, Neil Lennon, Claudio Reyna, Joerg Albertz, Lubomir Moravcik, Craig Burley, Giovani van Bronckhorst, Shunsuke Nakamura, Gary Locke, Alan Thompson.
Napastnicy:
Henrik Larsson, Ally McCoist, Kris Boyd, John Hartson, Chris Sutton, Claudio Caniggia.
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|