|
Piłka Ręczna |
| Autor |
Wiadomość |
Pigeon
Reprezentant Polski G(o)łąb z Bytowa ;)

Pomógł: 10 razy Dołączył: 24 Lis 2007 Posty: 1514 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 2009-01-27, 19:18
|
|
|
| Czeski_ napisał/a: | Za 20 minut zaczyna się mecz Niemcy - Dania. Można pomyśleć, że te drużyny "dogadają" się na remis ale Dania i Niemcy to przecież sąsiedzi ... Szkoda, że mecze nie lecą równolegle. Z drugiej strony dobrze, że gramy drugi mecz. |
juz sie balem, ze jakis walek poleci, bo z przebiegu spotkania tak wynikalo. jeszcze ci rumunscy sedziowie...ale skonczylo sie pozytywnie, brawo Dania!
a teraz wykopmy Niemcow z turnieju. |

|
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Maj 2006 Posty: 3525 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 2009-01-27, 20:06
|
|
|
| Pigeon napisał/a: | | Czeski_ napisał/a: | Za 20 minut zaczyna się mecz Niemcy - Dania. Można pomyśleć, że te drużyny "dogadają" się na remis ale Dania i Niemcy to przecież sąsiedzi ... Szkoda, że mecze nie lecą równolegle. Z drugiej strony dobrze, że gramy drugi mecz. |
juz sie balem, ze jakis walek poleci, bo z przebiegu spotkania tak wynikalo. jeszcze ci rumunscy sedziowie...ale skonczylo sie pozytywnie, brawo Dania!
a teraz wykopmy Niemcow z turnieju. |
Tylko, że remis nie dawał pewnego awansu Niemcom, bo w wypadku wygranej Norwegii nad nami to i tak by lecieli z turnieju... |
|
|
|
 |
duda6
Senior Av by woops

Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 734 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2009-01-27, 21:52
|
|
|
Polska!!! Ostatnia minuta to prawdziwy horror, mecz jakich mało. Kiedy wszystko wskazywało na to że możemy pożegnac się z turniejem cały przebieg obrócił się o 180 stopni. Więc Niemcy aufidersein !! |

|
|
|
|
 |
Czeski_
Wice administrator

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 3001 Skąd: Kłobuck
|
Wysłany: 2009-01-27, 22:05
|
|
|
Szkoda, że połowa tego kraju nie cieszy się z awansu naszych, tylko z wykopsania Niemców........
| Ducsen napisał/a: | | o obronie medalu nie ma co myśleć, nawet o awansie do 1/2. Tylko gra Jureckiego mi się podobała. 3 impreza pod rząd, w której nic nie osiągniemy... |
| Wilk Stepowy napisał/a: | Czeski, ale w sytuacji, gdy startujemy od zera to nawet forma może nam nie pomóc. Będziemy musieli wygrać wszystkie mecze i liczyć na korzystne rozstrzygnięcia w innych spotkaniach. Jeden błąd i po nas... A forma nie przychodzi ot, tak nagle... Ta drużyna gra po prostu źle. |
Jeszcze kilka podobnych....
Może zmienimy adres : forum.kibicujemytylkozwyciezcom.net
albo
forum.niekibicujemyprzegranym.net |
|
 |
Ducsen
Trener

Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2418 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2009-01-27, 22:55
|
|
|
| duda6 napisał/a: | | aufidersein |
...
| Czeski_ napisał/a: | | Szkoda, że połowa tego kraju nie cieszy się z awansu naszych, tylko z wykopsania Niemców........ |
A mi akurat Niemców szkoda, bo może i 2 lata temu sędziowie byli po ich stronie (dlaczego to nie wiem), ale teraz ewidentnie zostali oszukani zarówno z Norwegią jak i dziś. Myślę, że Federacja Piłki Ręcznej powinna popracować nad szkoleniami dla sędziów, bo niektórzy jakby w ogóle nie byli przygotowani do tego turnieju. Takich Howardów Webbów było w Chorwacji z pięciu.
| Czeski_ napisał/a: | Jeszcze kilka podobnych....
Może zmienimy adres : forum.kibicujemytylkozwyciezcom.net
albo
forum.niekibicujemyprzegranym.net |
Ja bym proponował optymiści.net... |
|
 |
Czeski_
Wice administrator

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 3001 Skąd: Kłobuck
|
Wysłany: 2009-01-27, 23:10
|
|
|
| Ducsen napisał/a: | | Ja bym proponował optymiści.net... |
Gdyby byli tu jacyś optymiści to czemu nie.
W półfinale zagramy z Chorwacją. Będzie to najtrudniejszy mecz jaki przyszło nam rozgrywać na tym turnieju. Naszym plusem może być to, że nie wyjdziemy na niego jako faworyci. |
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2009-01-28, 00:25
|
|
|
No to przynajmniej na jednym meczu będzie komplet widzów, bo dotychczas trybuny zawsze świeciły pustkami, no może na meczu z Niemcami hala była trochę zapełniona. Zawsze mnie to dziwiło czemu na Mundialu na meczach, które teoretycznie mało kogo obchodzą zjawia się 50k ludzi, a na takim meczu "ćwierćfinałowym" MŚ w PR już prawie nikogo nie ma...
Teraz zostały już same mocne drużyny, a odniosłem wrażenie, że z tej czwórki najsłabsza jest Dania. Zobaczymy. Ja obstawiam na pewno Francję w finale, może i nam się uda, ale nie jestem jakoś przekonany... |
|
 |
Pigeon
Reprezentant Polski G(o)łąb z Bytowa ;)

Pomógł: 10 razy Dołączył: 24 Lis 2007 Posty: 1514 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 2009-01-28, 17:12
|
|
|
to bylo cos niesamowitego. przyznam, ze zwatpilem 5 minut przed koncem kiedy potrzeba nam bylo 3 bramek do awansu...
dla mnie to zdecydowanie najbardziej emocjonujacy mecz polskiej druzyny narodowej od czasów 3:2 z Rosją w MŚ 2006 siatkarzy.
niestety martwi to, że sam mecz zagraliśmy słabo. pozytywne jest to, że nasi szczypiorniści psychicznie są bardzo mocni. jestem pewien, ze w polfinalowym meczu z gospodarzem - Chorwacja - nie bedzie oddania zwyciestwa bez walki do czego przezwyczaili nas pilkarze. ta druzyna jest w stanie zagrac lepiej niz ta sprzed 2 lat, co do tego tez jestem przekonany.
oby w piatek wszystko im wychodzilo, bo moze to wygladac na mecz Polska vs Chorwacja i sędziowie. zgodze sie z Ducsenem, sedziowanie jest beznadziejne. |

|
|
|
|
 |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 22 razy Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3970 Skąd: MMz
|
Wysłany: 2009-01-28, 20:44
|
|
|
| Pigeon napisał/a: | | to bylo cos niesamowitego. przyznam, ze zwatpilem 5 minut przed koncem kiedy potrzeba nam bylo 3 bramek do awansu... |
Ja również zwątpiłem. Szczególnie w momencie kiedy przegrywaliśmy 2 bramkami a Wleklak w kontrze zamiast podać na skrzydło wpadł na faul w ataku
| Cytat: | | dla mnie to zdecydowanie najbardziej emocjonujacy mecz polskiej druzyny narodowej od czasów 3:2 z Rosją w MŚ 2006 siatkarzy. |
Ja już przy meczach z Rosją To ten z MŚ '07 w Niemczech też był naprawdę emocjonujący.
Cała drużyna ogólnie prezentuje się przyzwoicie, tylko często popełniają idiotyczne błędy. Szkoda, że Karol jest trochę bez formy i jego petardy na słabym % wpadają do bramki W przeciągu całego turnieju najbardziej jestem zażenowany grą Jaszki. ;/ tyle piłek co on stracił, źle podał to dawno nie widziałem, rzutami w ataku także nie powala. Chyba ten turniej spalił go psychicznie. Na koniec Krzysiek Lijewski. Czasami aż nadto irytuje mnie jego chęć zdobycia samemu bramki i niepotrzebne wejścia na przebój w obronę przeciwnika...
| Pigeon napisał/a: | | zgodze sie z Ducsenem, sedziowanie jest beznadziejne. |
i całą ekipą niemiecką ale fakt, sędziowanie jest kiepskie i to przyzna dużo osób, a wyraz twarzy Branda po meczu Niemców z Norwegią pozostanie mi na długo w pamięci http://pl.youtube.com/watch?v=CePYM8R17Iw |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2009-01-28, 21:22
|
|
|
| Pigeon napisał/a: | dla mnie to zdecydowanie najbardziej emocjonujacy mecz polskiej druzyny narodowej od czasów 3:2 z Rosją w MŚ 2006 siatkarzy.
|
Eh.. I jeszcze się w podstawówce biegało do sali informatycznej pytać ciągle pani jaki wynik, bo nam nie pozwalali na świetlicy patrzeć...
| Pigeon napisał/a: | | to bylo cos niesamowitego. przyznam, ze zwatpilem 5 minut przed koncem kiedy potrzeba nam bylo 3 bramek do awansu... |
Ja tak się na ten mecz zapatrzyłem, że dopiero minutę przed końcem przypomniało mi się, że remis daje awans Niemcom
| Pigeon napisał/a: | | niestety martwi to, że sam mecz zagraliśmy słabo. |
Ale ten mecz trzeba było wygrać i tyle. W takim momencie oni chyba nawet nie mieli czasu myśleć nad tym jak grają. Patrzyli ciągle tylko na tablicę z wynikami i parli do przodu. Zresztą doceńmy też Norwegów, oni zagrali całkiem niezły mecz, przed wszystkim świetny w obronie o czym świadczą te wielkie problemy z przedarciem się.
| GruByZ napisał/a: | | Szkoda, że Karol jest trochę bez formy i jego petardy na słabym % wpadają do bramki |
Ważne, że Bielecki jednak strzela i kiedy drużyna nie potrafi przedrzeć się przez obronę rywala można spokojnie mu dograć i po sprawie chociaż fakt, do jego wielkiej formy z MŚ 2007 trochę brakuje.
| GruByZ napisał/a: | Na koniec Krzysiek Lijewski. Czasami aż nadto irytuje mnie jego chęć zdobycia samemu bramki i niepotrzebne wejścia na przebój w obronę przeciwnika...
|
Lijewski zamienił się formą z bratem. Wg mnie Krzysiek był najlepszym naszym piłkarzem w I fazie grupowej, teraz to Marcin jest w świetnej formie i wreszcie zrozumiał, że nie trzeba rzucać każdej piłki jaką się ma... |
|
 |
El Nino
Reprezentant Polski

|
Wysłany: 2009-01-29, 15:22
|
|
|
Ostatnie sekundy to po prostu było coś niesamowitego, rzadko ogląda się takie rzeczy Martwi mnie natomiast trochę styl gry, bo jeśli nic nie ulegnie zmianie o wygranej z Chorwatami nie ma co marzyć. Zwłaszcza, jeśli sędziowie, tak jak 2 lata temu będą po stronie gospodarzy... No ale już nie marudzę, bo jeszcze mnie posądzą, że nie kibicuje reprezentacji, albo w nią nie wierzę |
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

|
Wysłany: 2009-01-30, 20:14
|
|
|
| Zaraz mecz z Chorwacją i szkoda, że nikt na forum nie przeprowadził żadnej szczegółowej analizy. Strasznie ciężko będzie wyeliminować gospodarzy, ale najważniejsze jest to, aby drużyna nie spaliła się psychicznie przed tą żywiołową publicznością. |
|
|
|
 |
El Nino
Reprezentant Polski

|
Wysłany: 2009-01-30, 20:18
|
|
|
| Wilk Stepowy napisał/a: | | Zaraz mecz z Chorwacją i szkoda, że nikt na forum nie przeprowadził żadnej szczegółowej analizy. |
O to raczej trudno, wiadomo ile osób się regularnie udziela...
| Wilk Stepowy napisał/a: | | ale najważniejsze jest to, aby drużyna nie spaliła się psychicznie przed tą żywiołową publicznością. |
O to na pewno postarają się nasi kibice |
|
|
|
 |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 22 razy Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3970 Skąd: MMz
|
Wysłany: 2009-01-30, 21:14
|
|
|
| El Nino napisał/a: | O to na pewno postarają się nasi kibice |
Taa... 5 na krzyż ;/ Bo oczywiście w meczu z gospodarzami, nie ma dla Polaków biletów...
Po I połowie Chorwaci prowadzą 1 bramką. 14:13 i ich gra, wcale nie powala... |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

|
Wysłany: 2009-01-30, 21:21
|
|
|
| Faktycznie, na razie nie jest źle, biorąc pod uwagę to, że prowadzili już 4 bramkami. |
|
|
|
 |
|
|