Przesunięty przez: GruByZ 2008-07-21, 22:56 |
Korona Kielce |
| Autor |
Wiadomość |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 2830 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 2008-02-11, 21:57
|
|
|
| Ducsen napisał/a: | | Żelek napisał/a: | | Od tego są rezerwy. |
Ale rezerwy wszystkich klubów z OE (oprócz Wisły) zostały zlikwidowane i wzamian za to utworzono drużyny ME. Więc to czy będzie tam grał jeden seniorek nic wielkiego nie zrobi. |
I właśnie przez to nigdy żaden polski klub nie wychowa przyszłej gwiazdy. Będzie musiał ją wyciągnąć z III czy IV ligi, bo tam piłkarze będzie grał i będzie się rozwijał. Tylko ilu takich piłkarzy zostanie pominiętych. W wersji optymistycznej to połowa.
Najlepszym tego przykładem jest Janczyk i Błaszczykowski. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
nowot
Trener

Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2007 Posty: 2189 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2008-02-11, 22:35
|
|
|
| Gaga napisał/a: | | Zieliński grał w Legii, Świerczewski w Lechu, więc za sobą raczej nie przepadali |
I co z tego ? Kibice się nie lubią czy to musi znaczyc ze zawodnicy tez ? Mysle ze Piotrek pozostanie w Koronie jeszcze w tym sezonie , bo troche malo czasu zostało do ligi a nie wierze zeby go ktos jeszcze chcial w OE a w II lidze poprostu nie stać klubow na niego |
_________________ Mecz to Święta rzecz !
 |
|
|
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2008-02-12, 16:28
|
|
|
| Gaga napisał/a: | | Zieliński grał w Legii, Świerczewski w Lechu, więc za sobą raczej nie przepadali. |
Tyle że Zieliński jest jedną z ikon Legii, której poświęcił kawał czasu gry w piłkę, natomiast Świerczewski z Lechem emocjonalnie związany nie jest. Grał co prawda tam ponad 2 sezony, ale więcej czasu spędził w GKS Katowice i we Francji. Tym bardziej jak wcześniej wspominałem grali razem w reprezentacji. |
|
 |
Gaga
Junior

|
Wysłany: 2008-02-12, 18:12
|
|
|
| nowot napisał/a: | | Gaga napisał/a: | | Zieliński grał w Legii, Świerczewski w Lechu, więc za sobą raczej nie przepadali |
I co z tego ? Kibice się nie lubią czy to musi znaczyc ze zawodnicy tez ? Mysle ze Piotrek pozostanie w Koronie jeszcze w tym sezonie , bo troche malo czasu zostało do ligi a nie wierze zeby go ktos jeszcze chcial w OE a w II lidze poprostu nie stać klubow na niego |
Interesuje się nim ŁKS. Pomiędzy Świerczewskim a Zielińskim dochodziło do spięć już w rundzie jesiennej, widać było gołym okiem że za sobą nie przepadali. |
|
|
|
 |
rm
Junior Hala Madrid!

|
Wysłany: 2008-02-13, 17:33
|
|
|
| Gaga napisał/a: | | Interesuje się nim ŁKS |
Byle nie tam! Juz lepiej jakby został i saprobowal konflikt załagodzic.
Btw. bedzie ktos moze na meczu Korona - Wisła? |
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Maj 2006 Posty: 3525 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 2008-02-22, 17:52
|
|
|
Żałuję, że nie mam możliwości obejrzenia dzisiejszego meczu. Uważam, że nawet wzmocniona Wisła będzie miała wielki problem z Koroną, zresztą tak jak zawsze, bo jak mi się wydaje, nigdy na tym stadionie nie wygrali.
Jednak najbardziej w tym meczu interesuje mnie postawa "Gibona". Rok nie grał, ale jak dla mnie to jest prawie ta sama klasa, co Boruc. Potrafił wygrywać dla Spartaka mecze, raz był nawet uznany najlepszym graczem ligi rosyjskiej. Życzę mu, jak najszybszego powrotu do wielkiej formy. |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

Pomógł: 11 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 2597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2008-02-22, 18:04
|
|
|
| Wilk Stepowy napisał/a: | | Wisła będzie miała wielki problem z Koroną, zresztą tak jak zawsze, bo jak mi się wydaje, nigdy na tym stadionie nie wygrali. |
oto odpowiedź (z serwisu SportoweFakty.pl):
| Cytat: | Nie mająca jeszcze zbyt bogatej historii w ekstraklasie kielecka drużyna dotychczas mierzyła się z ekipą Białej Gwiazdy pięciokrotnie.
23 października 2005 r.:
Wisła Kraków - Kolporter Korona Kielce 2:2 (2:0)
1:0 - Paweł Brożek 8'
2:0 - Kuźba 15'
2:1 - Piechna 55'
2:2 - Piechna 75'
21. kwietnia 2006 r.:
Kolporter Korona Kielce - Wisła Kraków 1:0 (0:0)
1:0 - Gajtkowski 46'
20. sierpnia 2006 r.:
Wisła Kraków - Kolporter Korona Kielce 2:0 (0:0)
1:0 - Paweł Brożek 63'
2:0 - Radovanović 89'
31. marca 2007 r.:
Kolporter Korona Kielce - Wisła Kraków 0:0
10. sierpnia 2007 r.:
Wisła Kraków - Kolporter Korona Kielce 4:0 (3:0)
1:0 - Paweł Brożek 5'
2:0 - Cleber 17' k.
3:0 - Niedzielan 19'
4:0 - Paweł Brożek 56'
Ogółem rozegrano 5 spotkań, z czego:
- zwycięstwa Korony: 1
- remisy: 2
- zwycięstwa Wisły: 2
Stosunek bramek: 8:3 dla Wisły. |
|
|
|
 |
kalif

Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 3056 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2008-02-22, 22:09
|
|
|
No i Wilku przewidziałeś trudny mecz.
Wisła remisuje, co z przedsezonowych oczekiwań jest chyba niespodzianką.
Oby takich więcej |
|
|
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

|
Wysłany: 2008-02-22, 22:26
|
|
|
| Jak widać to był zgodnie z oczekiwaniami ciężki mecz dla Wisły. Kiedy Korona strzela gola u siebie, wtedy ciężko jest z nimi wygrać. Wiśle udało się zdobyć punkt za sprawą świetnego podania Zieńczuka i gola chyba debiutującego na pozycji prawego obrońcy Kokoszki, który ładnym, technicznym strzałem pokonał Kowalewskiego. Pełnej oceny niestety nie przedstawię, gdyż oglądałem tylko drugą połowę. |
|
 |
rm
Junior Hala Madrid!

|
Wysłany: 2008-02-23, 12:33
|
|
|
Mecz moze niwe był zachwycający, ale zawiedziony nie jestem Atmosfera super, wspaniały doping, szczegolnie po pierwszej bramce Sobola. Osobiscie kibicowalem Koronie, szkoda ze remis... Jak ktos chce to moge wrzucic pare fotek |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

Pomógł: 11 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 2597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2008-02-23, 12:40
|
|
|
| kalif napisał/a: | Wisła remisuje, co z przedsezonowych oczekiwań jest chyba niespodzianką.
Oby takich więcej |
dla mnie remis na tym trudnym terenie nie jest zaskoczeniem. Korona u siebie gra nieźle, a Wiśle nie idzie tam najlepiej. we wczorajszym meczu dał znać o sobie fakt, że graliśmy w nowej, jeszcze nie do końca zgranej linii obrony, z debiutującym na prawej obronie Kokoszką na czele. Korona grała cały czas długie piłki i po jednej z nich udało się strzelić bramkę (nie wiem czy Juszczyk przypadkiem nie powinien tego spokojnie obronić. ale mogę się mylić, może nie miał szans). na szczęście Wisła przeważała w tym meczu i ambitnie grając udało się zremisować.
Korona to jednak trudny przeciwnik, poza tym to był pierwszy mecz po przerwie i jeszcze nie wszyscy zawodnicy weszli w rytm meczowy. poza tym na takim boisku grać się nie da - stan murawy przypominał pastwisko, z którego przed samym meczem zgonili krowy czy owce (ewentualnie pole tuż po wykopkach). dlatego uważam, że z kolejnymi meczami będzie coraz lepiej i będziemy spokojnie gromadzić punkty, by na koniec sezonu (a pewnie nawet wcześniej) świętować kolejne mistrzostwo Polski.
muszę tutaj baaardzo pochwalić Adama Kokoszkę. bardzo dobrze spisywał się w tym meczu grając na nowej dla siebie pozycji (choć nie wiem czy przypadkiem to nie on zawalił bramkę, łamiąc linię obrony), a w dodatku strzelił ładnego, technicznego gola. Baszczu powinien się zacząć bać o miejsce w podstawowej jedenastce Wisły.
Łobodziński zagrał mniej więcej tak jak tego się po nim spodziewałem, czyli nijak. dorzuciłbym do niego w pakiecie Krzynówka i Kmiecika, żeby tylko Kosa wrócił. a propo Kmiecika - ja nie wiem co on robi w Wiśle. jest bardziej drewniany od Rasiaka, i w dodatku słabszy fizycznie i wolniejszy. porażka. nie wiem co Skorża w nim widzi...
jeszcze kwestia sędziego (nie pamiętam teraz jak się ten idiota nazywa), który kompletnie sobie w tym meczu nie radził. bał się gwizdać faule, nie mówiąc już o pokazywaniu kartek. dopuszczał momentami do chamskiej kopaniny, puszczał grę po faulu kiedy nie było korzyści dla drużyny poszkodowanej. ja bym mu nie pozwolił sędziować przez długi czas za takie coś
| Bugaj napisał/a: | | Pełnej oceny niestety nie przedstawię, gdyż oglądałem tylko drugą połowę. |
pierwsza połowa była nieciekawa i momentami wręcz beznadziejna, więc niedużo straciłeś. |
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Maj 2006 Posty: 3525 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 2008-04-02, 12:19
|
|
|
| Cytat: | Klicki wycofuje się z Korony
- Po rozpatrzeniu wszystkich za i przeciw podjąłem decyzję o wycofaniu się ze sponsorowania Korony - powiedział w środę Krzysztof Klicki. W Kielcach trwa konferencja prasowa biznesmena.
- Byłem oszukiwany. Ta sytuacja jest moją osobistą porażką. Muszę myśleć o przyszłości. Nie mogę pozwolić, żeby w przyszłości marka Kolporter była szargana. Podjąłem decyzję o wycofaniu się ze sponsorowania klubu Korona - powiedział Klicki na środowej konferencji prasowej w Hotelu Łysogóry.
- Ani ja, ani nikt z członków zarządu nie wiedział o istniejącym procederze [korupcyjnym - red.] - odpowiedział Klicki na pytanie dziennikarza.
Klicki zapewnił, że utrzyma finansowanie klubu do końca obecnego sezonu. A potem? - Wycofuję nazwę Kolportera z nazwy klubu, cofam finansowanie. Przed klubem jest teraz wyzwanie, znaleźć nowego inwestora albo sponsorów - stwierdził prezes Grupy Kolporter.
Przyznał, że afera go zaskoczyła: - Jestem zdruzgotany tym co się stało.
Czy kiedyś wróci do sponsorowania Korony? - Sytuacja musiałaby się radykalnie zmienić, abym wrócił do sponsorowania klubu - odpowiedział.
Klicki konferencję rozpoczął od przypomnienia historii swojego "wejścia" do piłki nożnej. - Zdecydowałem się ratować bankrutującą trzecioligową drużynę Korona Kielce. Postawiłem sobie za cel wejście do najwyższej klasy rozgrywek. Konsekwentnie walczyłem z patologiami w piłce nożnej, rasizmem, korupcją - opisywał.
Jego decyzja nie dla wszystkich była zaskoczeniem. - Należy liczyć się z taką możliwością, że odejdzie - mówił na początku afery korupcyjnej wokół Korony Wiesław Tkaczuk, jeden z najbliższych współpracowników Klickiego.
sport.pl |
Nie chce mi się w to dosłownie wierzyć, ale... to chyba będzie KONIEC Korony.
Jeżeli chodzi o Koronę to jak zostaną zdegradowani to akurat tego klubu będzie mi najbardziej żal. Dlaczego? Ponieważ to jedyny klub podejrzany o korupcję, który tą nieprzyjemną prawdę przyjął z godnością, bez głupiego próbowania wymigiwania się od winy, zganiania na innych. |
|
|
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

|
Wysłany: 2008-04-02, 16:37
|
|
|
Wielka szkoda, ale takie są konsekwencje uczestnictwa w aferze korupcyjnej. I tak reputacja Krzysztofa Klickiego została nadszarpnięta, więc nie dziwię się, że podjął taką decyzję. Swoją drogę do sukcesu na polskiej arenie Korona zaczęła budować na niebezpiecznym podłożu. Teraz wszystko ulega zniszczeniu.
Dziwne tylko, że np. KGHM nie przestaje ładować pieniędzy w Zagłębie Lubin, a przecież to spółka, w której udziałowcem jest skarb państwa. |
|
 |
Ducsen
Trener

Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2391 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2008-04-04, 14:36
|
|
|
| Wilk Stepowy napisał/a: | | Jeżeli chodzi o Koronę to jak zostaną zdegradowani to akurat tego klubu będzie mi najbardziej żal. |
Ale jak oni mogą zostać zdegradowani? Przecież prawdopobnie oprócz Wdowczyka nikt z klubu o tym nie wiedział. Ewentualnia jakaś niewielka kara. To Wdowczyka powinni udupić, a on zapłacił kilka groszy (dla niego) i wyszedł by pójść sobie na następny mecz.
Korona w ekstraklasie może jeszcze będzie grała, ale bez Klickiego szanse
na europejskie puchary i Champions League zmalały bardzo. No, a samo budowanie nowoczesnego stadionu świadczyło o tym, że Korona liczy na coś więcej niż pierwsza piątka ligi...
Zastanawia mnie co się stanie z Klickim. Fajnie by było gdyby wziął się za sponsorowanie innego klubu z szansą na sukcesy w przyszłości. Może Zawisza Bydgoszcz |
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 2830 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 2008-04-04, 15:28
|
|
|
| Jak to. Może nie klub, ale z tego co słyszałem to były prezes był zamieszany w to. A w końcu prawdopodobnie zdegradowane Zagłębie też miało nowego prezesa w trakcie ogłoszenia kary. Zresztą oprócz Wdowczyka, przyznały się jeszcze dwie inne osoby ze sztabu szkoleniowego. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
|
|