Przesunięty przez: kalif 2008-08-30, 11:53 |
Euzebiusz Smolarek |
| Autor |
Wiadomość |
El Nino
Reprezentant Polski

|
Wysłany: 2008-08-30, 13:22
|
|
|
| Smolarkowi łatwo na pewno nie będzie. Jest słabo fizycznie napastnikiem i na wyspach może sobie nie poradzić, bo tam przecież preferują fizyczny futbol. Dlatego nie jestem do końca przekonany co do tego wypożyczenia. Obawiam się, że Ebi sezon przesiedzi na ławce i kolejny rok będzie stracony. |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2391 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2008-08-30, 13:32
|
|
|
| bartek955 napisał/a: | | Smolarkowi łatwo na pewno nie będzie. Jest słabo fizycznie napastnikiem i na wyspach może sobie nie poradzić, bo tam przecież preferują fizyczny futbol. Dlatego nie jestem do końca przekonany co do tego wypożyczenia. Obawiam się, że Ebi sezon przesiedzi na ławce i kolejny rok będzie stracony. |
A czy jest jakas liga, w ktorej preferuje sie psychiczny futbol? Poza tym chyba chodzilo ci, ze nie jest mocno zbudowany (z pozoru), a nie slaby fizycznie - bo to pojecie raczej bardziej ma sie do kondycji... Poza tym stan z nim oko w oko to sie przekonasz ^^ Zreszta w Premiership nie jeden zawodnik, ktory nie przypominal Goliata robil kariere... |
|
 |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 22 razy Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3970 Skąd: MMz
|
Wysłany: 2008-08-30, 13:41
|
|
|
| Ducsen napisał/a: | | Zreszta w Premiership nie jeden zawodnik, ktory nie przypominal Goliata robil kariere... |
Chociażby Cristiano. Dopiero teraz trochę przypakował. Jak zaczynał to był takim małym chucherkiem. |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
El Nino
Reprezentant Polski

|
Wysłany: 2008-08-30, 13:50
|
|
|
| Ducsen napisał/a: | | A czy jest jakas liga, w ktorej preferuje sie psychiczny futbol? |
Nie psychiczny, tylko techniczny. Na przykład liga hiszpańska. Tam jest właśnie miejsce dla takich zawodników jak Ebi.
| Ducsen napisał/a: | | Zreszta w Premiership nie jeden zawodnik, ktory nie przypominal Goliata robil kariere... |
Tak ale to pojedyncze przypadki. Było przecież tylu samych, którym ta kariera na Wyspach nie wyszła, właśnie z powodu warunków fizycznych. |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2008-08-30, 14:00
|
|
|
| bartek955 napisał/a: | | Tak ale to pojedyncze przypadki. Było przecież tylu samych, którym ta kariera na Wyspach nie wyszła, właśnie z powodu warunków fizycznych. |
No, ale jak pilkarz jest dobry to bez problemu poradzi sobie i na Wyspach i nad Morzem Srodziemnym. I nie robi mu roznicy, ze tam gra sie tak, a tam inaczej...
Tak samo bezsensowna jest wymowka o przegranej z powodu braku dopingu z trybun... |
|
 |
forzajuve
Senior

|
Wysłany: 2008-08-30, 15:20
|
|
|
Dobrze zrobił iż odszedł nauczy się twardej i ostrej gry jak to na wyspach preferują Jeśli tylko dostanie okazje od trenera zapewne jej nie zmarnuje. |
_________________ Jedno Serce, Jedno Bicie - Stara Dama Ponad Życie
 |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

Pomógł: 11 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 2597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2008-08-30, 16:20
|
|
|
| a mnie się wydaje, że Smolarek sobie jednak w Premiership nie pogra, że to nie jest liga dla niego. obym się mylił, ale mam dziwne przeczucie, że nic dobrego z tego nie będzie (oczywiście poza jakże cennym nowym doświadczeniem). |
|
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 2830 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 2008-08-30, 18:58
|
|
|
Grzegorz Rasiak razem z Fojutem zrobili dobrą reklamę polskich piłkarzy w Boltonie, tak najlepiej można wytłumaczyć chęć wypożyczenia Smolarka
Dobrze dla Ebiego, jeżeli wypożyczenie stanie się faktem, bo pewnie będzie miał więcej okazji do gry niż w Racingu, w którym został już skreślony. Oby tylko to wykorzystał, chociaż jakoś nie widzi mi się on w Premiership. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
forzajuve
Senior

|
Wysłany: 2008-08-30, 23:43
|
|
|
| Może dlatego Ci się nie widzi że on bardziej gra technicznie niż siłowo lecz mam nadzieję że się odnajdzie i zawojuje coś w Boltonie. |
_________________ Jedno Serce, Jedno Bicie - Stara Dama Ponad Życie
 |
|
|
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2008-08-31, 23:37
|
|
|
| Ja również jestem zdania, że Wyspy to nie jest dobry kierunek dla Ebiego. Ciężko mu będzie wywalczyć miejsce w drużynie, do tego będzie musiał się przestawić do innego stylu gry. Wątpię, by dostawał dużo prostopadłych piłek na wolne pole. Natomiast z górnymi piłkami Ebi będzie miał spory problem. Zresztą nie jest powiedziane, że będzie wystawiany na szpicy. Być może znajdzie się na skrzydle? Tam ma większe szanse, by zaistnieć w takim klubie, jak Bolton. |
|
 |
Jaguar
Junior Dorósł

|
Wysłany: 2009-02-21, 18:10
|
|
|
Szkoda mi Ebiego . Co mecz, to ławka. A przecież gdyby dostał szansę, spędził więcej minut na boisku, trener zaufał by Ebiemu, możeby tak mu się udało?
Szkoda, szkoda, dobrego napastnika...
Może rozwiązaniem byłby jakiś inny klub z Primera Division albo jakiś z Bundesligi. |
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2009-02-21, 19:59
|
|
|
| Jaguar napisał/a: | | A przecież gdyby dostał szansę, spędził więcej minut na boisku, trener zaufał by Ebiemu, możeby tak mu się udało? |
To byloby korzystne tylko dla pilkarza. Trener nie moze myslec o tym co jest dla kogo dobre, kogo trzeba piescic caly czas zeby sie odblokowal, a co jesli to nastapi po 10 meczach? Ktos musi dla Boltonu strzelac na biezaco, Smolarek tego nie gwarantuje i jesli nie bedzie wykorzystywal pojedynczych szans to z lawki nie ruszy sie do konca sezonu. |
|
 |
El Nino
Reprezentant Polski

|
Wysłany: 2009-02-21, 22:49
|
|
|
| Ducsen napisał/a: | | i jesli nie bedzie wykorzystywal pojedynczych szans to z lawki nie ruszy sie do konca sezonu. |
Ebi dostał już w tym sezonie sporo szans, żadnej nie wykorzystał. Trafił choć raz do siatki? O ile mnie pamięć nie myli chyba nie... Od początku mówiłem że Anglia to nie kierunek dla Smolarka, ale wtedy ktoś mnie wyśmiał. Chociaż może się mylę, może to nie wina warunków fizycznych, tylko po prostu braku umiejętności? Nie wiem... |
|
|
|
 |
kalif

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 3056 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2009-02-22, 07:50
|
|
|
Szkoda zawodnika, widać po tym okresie, że wybór angielskiej ligi był cofnięciem się w rozwoju dla tego zawodnika.
Słaba gra i grzanie ławy, a przypomnieć tylko, że to w końcu do niedawna nasza największa nadzieja... |
|
|
|
 |
Jaguar
Junior Dorósł

|
Wysłany: 2009-02-22, 08:45
|
|
|
| Cytat: | | Trafił choć raz do siatki? O ile mnie pamięć nie myli chyba nie... |
Mi się wydaje, że strzelił bramkę w spotkaniu, gdzie Bolton przegrał 2:1. I chyba z raz czy dwa wbił gola w meczu rezerw Boltonu. |
|
 |
|
|