|
Palermo |
| Autor |
Wiadomość |
Czeski_
Wice administrator

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 3001 Skąd: Kłobuck
|
Wysłany: 2007-04-27, 16:23
|
|
|
Nie napisałem, że wszyscy. Wiem jakie jest twoje zdanie i dlatego też ciebie tam nie cytowałem.
Jak to mówią : Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. |
|
 |
Broda
Reprezentant Polski il padrino

Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Wrz 2006 Posty: 1532 Skąd: z sieci
|
Wysłany: 2007-04-27, 17:34
|
|
|
| Ja również od początku nie byłem entuzjastycznie nastawiony co do jego transferu. Pozostaje jednak mieć nadzieję, że wydarzy się coś na plus i jeszcze o sobie przypomni. |
|
 |
Mentusz
Senior Madritista

|
Wysłany: 2007-04-28, 08:16
|
|
|
| mentusz93 napisał/a: | Ja też myślę, że Matusiak może sobie tam nie poradzić z konkurencją. Coś mi się wydaje, że po sezonie zostanie wypożyczony do słabszego klubu Ale mam nadzieję, że uda mu się coś wywalczyć w Palermo |
| mentusz93 napisał/a: | No za granicą potrafią się ,,zepsuć'' nawet najlepsi Polacy. Dla Matusiaka lepiej by było gdyby został w GKS-ie do końca sezonu. |
Czeski, tutaj masz moje opinie na temat Matusiaka.
Ja też nie byłem jakoś szczęśliwy z tego transferu. |
_________________ HALA MADRID!!!
Zmyllfoniłem się sowicie xD |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

Pomógł: 11 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 2597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2007-05-08, 21:43
|
|
|
Andrea Caracciolo, napastnik włoskiego US Palermo, zdecydował się na odejście z klubu. Włoskie media spekulują, że lukę w "napadzie" drużyny Palermo może wypełnić Radosław Matusiak.
- Caracciolo otrzymał wiele ofert z Włoch i z zagranicy. Poważne propozycje przedstawił Tottenham Londyn, Everton i Glasgow Rangers – mówi Andrea D’Amico, agent włoskiego napastnika.
- Decyzję o wyborze nowego klubu Andrea podejmie w czerwcu, po zakończeniu rozgrywek - dodaje D’Amico.
25-letni Andrea Caracciolo przyszedł do Palermo w 2005 roku. W obecnym sezonie zawodnik rozegrał 24 spotkania i zdobył 3 bramki.
sport.onet.pl |
|
|
 |
Broda

|
Wysłany: 2007-05-09, 18:13
|
|
|
Matusiak zostanie wypożyczony ??
Radosław Matusiak zostanie wypożyczony do Livorno lub Chievo Verona !! Tak przynajmniej twierdzi dziennik "Fakt". Matusiak który był objawieniem rundy jesiennej polskiej Orange Ekstraklasy teraz przesiaduje najczęściej na ławce rezerwowych lub na trybunach. Napastnik wie, że musi zacząć grać gdyż w innym wypadku nie otrzyma powołań od Leo Beenhakkera. Działacze Palermo jednak nie chcą słyszeć o transferze Matusiaka do innego klubu twierdząc że nie jest na sprzedaż. W takim wypadku najlepszym rozwiązaniem było by wypożyczenie Polaka do innego zespołu.
Nie dziwi fakt że Matusiak chce odejść . W sycylijskim klubie rozegrał łącznie 49 minut w spotkaniach z Milanem i Messiną.
źródło: transfery.info |
|
 |
TomiQ
Junior

|
Wysłany: 2007-05-09, 23:28
|
|
|
| i dobrze niech odejdzie bo się chłopak marnuje w Palermo. Ma talet tylko niech dostanie szanse aby go pokazać. |
_________________ www.garbi.pl |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

|
Wysłany: 2007-05-10, 16:04
|
|
|
a nie uważasz, że dostałby szansę jakby był lepszy od innych. przecież trener obserwuje wszystkich napastników na treningach, i spośród nich wybiera najlepszego (lub dwóch). i dziwnym trafem nigdy nie ma wśród nich naszego talentu...
no ale ciekaw jestem czy zmiana klubu cokolwiek mu pomoże. oby. |
|
|
 |
TomiQ
Junior

|
Wysłany: 2007-05-10, 17:22
|
|
|
| red_devil napisał/a: | a nie uważasz, że dostałby szansę jakby był lepszy od innych. przecież trener obserwuje wszystkich napastników na treningach, i spośród nich wybiera najlepszego (lub dwóch). i dziwnym trafem nigdy nie ma wśród nich naszego talentu...
no ale ciekaw jestem czy zmiana klubu cokolwiek mu pomoże. oby. |
w sumie masz racej ale dać pograc tylko 49 minut to troche przesada. |
_________________ www.garbi.pl |
|
|
|
 |
Czeski_
Wice administrator

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 3001 Skąd: Kłobuck
|
Wysłany: 2007-05-10, 19:48
|
|
|
| TomiQ napisał/a: | | w sumie masz racej ale dać pograc tylko 49 minut to troche przesada. |
Skoro jest w słabej formie to niech się cieszy, że chociaż tyle pograł. Niech idzie do Chievo - z Kosowskim na pewno będzie się lepiej czuł. |
|
 |
Broda

|
Wysłany: 2007-05-10, 19:50
|
|
|
| Czeski_ napisał/a: | | Skoro jest w słabej formie to niech się cieszy, że chociaż tyle pograł. |
Otóż to. Za szybko się pchał do mocnej ligi, to niech teraz zobaczy, że to wcale nie takie łatwe. Widocznie zdawało mu się, że zagrał w polskiej lidze jedną dobrą rundę i wszędzie sobie poradzi.
Nie ma tak łatwo. |
|
 |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 22 razy Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3970 Skąd: MMz
|
Wysłany: 2007-05-31, 21:39
|
|
|
Matusiak ma nowego trenera
Stefano Colantuono został nowym szkoleniowcem US Palermo - poinformował włoskie media prezydent klubu z Sycylii Maurizio Zamparini. W drużynie "Rosanerich" występuje polski napastnik Radosław Matusiak.
44-letni Colantuono, który w poprzednim sezonie prowadził rewelacyjnego beniaminka - Atalantę Bergamo, zastąpił na stanowisku trenera Francesco Guidolina.
US Palermo zakończyło rozgrywki włoskiej ekstraklasy na szóstym miejscu i zagra w Pucharze UEFA.
źródło:onet.pl |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

|
Wysłany: 2007-06-01, 15:01
|
|
|
| zmiana szkoleniowca może być momentem przełomowym w karierze Matusiaka w Palermo. jeżeli pokaże nowemu trenerowi że jest najlepszym napastnikiem w drużynie i że warto na niego stawiać - będzie grał w podstawowym składzie; a jeżeli nie przekona do siebie kolejnego szkoleniowca - to będzie oznaczało że jest za słaby nawet na taki klub i powinien szukać nowego pracodawcy... |
|
|
 |
red
z natury otwarty

|
Wysłany: 2007-06-06, 15:08
|
|
|
Matusiak grozi Palermo odejściem
- Jeżeli Palermo kupi teraz nowego napastnika, odchodzę - zapowiada w rozmowie z "Super Expressem" Radosław Matusiak. Reprezentacyjny napastnik przebywa na Śląsku, gdzie przechodzi rehabilitację po kontuzji
- Zgłaszają się po mnie kluby z Włoch, Anglii, Hiszpanii i Rosji. Czekam jednak na posunięcia działaczy Palermo - mówi 25-letni napastnik. - Dochodzą do mnie słuchy, że klub jest zainteresowany kupnem kolejnych napastników. Mówi się o Cristiano Lucarellim z Livorno i Amoroso z Gremio Porto Alegre. W takiej sytuacji znów byłoby pięciu napastników na jedno miejsce. A to już nie miałoby sensu. Jeżeli klub zdecyduje się kupić któregoś z nich, to pójdę do działaczy i powiem, że chcę odejść - nie ukrywa Matusiak.
Reprezentacyjny napastnik bardzo żałuje, że nie mógł pojechać z kadrą Leo Beenhakkera za Kaukaz. Jest pewien wygranej Polski z Armenią. - Jestem przekonany, że tam wygramy. Może 1:0, może 5:0, ale wygramy - zapewnia Matusiak.
Piłkarz w wolnym czasie zajmuje się swoim ulubionym hobby, czyli grą na giełdzie. - Dużo spółek debiutuje, więc jest co kupować - uśmiecha się "Radomatu".
--------------------------------------------------------------------
ojej! to teraz dał działaczom do myślenia - kupić dobrych napastników czy trzymać Matusiaka skoro im zagroził, to pewnie się ugną i Palermo będzie teraz grać jednym napastnikiem, żeby dać Matusiakowi szansę i żeby ich nie opuścił. bo jak nie to już przecież ustawiła się po niego kolejka trenerów z najlepszych klubów Europy |
|
|
 |
Kamil F1
Senior Manchester United

|
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Maj 2006 Posty: 3525 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 2007-08-09, 10:24
|
|
|
| Cytat: | Matusiak nadal w cenie
Europa nie zapomniała o Radosławie Matusiaku. Tylko tego lata napastnik reprezentacji Polski otrzymał trzy atrakcyjne oferty: z Osasuny Pampeluny, Fulham i AZ 67 Alkmaar. Palermo nie chce jednak słyszeć o wyjeździe "Rado Matu" z Włoch - pisze "Fakt".
"Najlepsza była propozycja z Hiszpanii" - mówi "Faktowi" kadrowicz. Osasuna tylko za wypożyczenie oferowała 300 tys. euro, a w umowie miała być zawarta opcja wykupu za 3 miliony euro (około 11 milionów zł), czyli dużo więcej niż Palermo zapłaciło GKS.
Włoski klub ma ambitne cele na rozpoczynający się pod koniec sierpnia sezon: zająć miejsce gwarantujące udział w europejskich pucharach. "Nie szczędzą na to pieniędzy" - zdradza Matusiak. "Z Benfiki za grube miliony euro ściągnięto Miccoliego. On jest pewniakiem do pierwszej jedenastki. To oznacza, że o jedno miejsce w ataku będę rywalizował z Urugwajczykiem Cavanim i Brazyliczykiem Amaurim". |
Szkoda, że nie chcą puścić Matusiaka do Osasuny. Jeżeli ten piłkarz spędzi na ławie jeszcze rok, to może się pożegnać ze zrobieniem jakiejkolwiek kariery i... może śmiało pakować bagaże i wracać do Polski. Nie mówiąc już o tym, że ominie go Euro 2008, jeżeli awansujemy. |
|
|
|
 |
|
|