|
Artur Wichniarek |
| Autor |
Wiadomość |
matczm
Reprezentant Polski

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: 2007-08-20, 19:30 Artur Wichniarek
|
|
|
bardzo dobry zawodnik, strzela dużo goli, jest w dobrej formie.
dlaczego benhakker nie powołuje go do reprezentacji?
to wszystko w tym temacie... a na początek newsik :
Wichniarek: Należy mi się miejsce w kadrze
Początek sezonu ma wyśmienity. Artur Wichniarek w dwóch meczach Bundesligi strzelił dwie bramki. Mimo znakomitej formy nie dostał powołania do reprezentacji Polski. "Wydaje mi się, że należy mi się miejsce w kadrze" - powiedział piłkarz w wywiadzie dla Dziennika.
Czy selekcjoner kadry mnie docenia nie wiem. Może w zaciszu swojego gabinetu. Wydaje mi się, że należy mi się miejsce w kadrze. Dla każdego, kto się wyróżnia w silnej lidze powinno znaleźć się tam miejsce. Ale nie usłyszy pan ode mnie, że się uskarżam na swój los. Ja na nikogo się nie obrażam, tylko robię swoje. Owszem - reprezentacja jest niezła w promocji, ale ja promocji już nie potrzebuję. Skoro tam mnie chcą, to nic. Płakał nie będę. Dobrze mi tutaj.
Nowego kontraktu z Arminią jeszcze nie podpisałem. Przez cały czas negocjujemy. Mam dopiero 30 lat, chciałbym tu jeszcze pograć sobie ze cztery lata, a potem może na rok wrócić do ligi polskiej - do Lecha albo Widzewa. Arminia koniecznie chce mnie zatrzymać. To nie jest tak, że nagle pojawił się Wichniarek, strzelił sobie kilka goli i teraz kłóci się o podwyżkę. Ja w Bundeslidze jestem od dawna i nie strzeliłem parę goli, a parędziesiąt. A że strzelam, to i wymagam - stwierdza w rozmowie z "Dziennikiem" Artur Wichniarek.
fussball.pl
__
co myślicie o tym i o samym zawodniku? |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 2694 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2007-08-20, 19:47
|
|
|
z polskich napastnikow jest obecnie chyba w najlepszej formie |
_________________ My, trenerzy wiemy, że w piłce, kiedy drużynie nie idzie, to jest nasza wina, a kiedy wygrywa, to zasługa dobrze dysponowanych piłkarzy. - Carlo Ancelotti |
|
|
|
 |
ziomuś
Reprezentant Polski

Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Cze 2007 Posty: 1263 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 2007-08-20, 22:26
|
|
|
| Leonardo napisał/a: | | z polskich napastnikow jest obecnie chyba w najlepszej formie |
Napewno , bo regularnie gra i strzela gole . |
|
|
|
 |
J
Reprezentant Polski www.RWESSEN.com

|
Wysłany: 2007-08-20, 23:20
|
|
|
König Artur pokazuje ,ze warto na niego stawiac Oby caly czas podtrzymywal taka forme to bedzie bardzo dobrze |
|
|
|
 |
nowot
Trener

Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2007 Posty: 2189 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2007-08-21, 00:48
|
|
|
Milo by bylo jak by w nastepnym meczu strzelil jeszcze jedna bramke i wtedy by pokazal ze te bramki nie byly dzielem przypadku |
_________________ Mecz to Święta rzecz !
 |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

|
Wysłany: 2007-08-21, 08:05
|
|
|
na pewno nie byly dzielem przypadku bo Artur potrafi zdobywac bramki na niemieckich boiskach ( nie tylko w 1 lidze) ale tylko w barwach Armini w Hercie jakos mu nie szlo
|
_________________ My, trenerzy wiemy, że w piłce, kiedy drużynie nie idzie, to jest nasza wina, a kiedy wygrywa, to zasługa dobrze dysponowanych piłkarzy. - Carlo Ancelotti |
|
|
|
 |
matczm
Reprezentant Polski

|
Wysłany: 2007-08-21, 08:09
|
|
|
liczę na to, że Wichniarek zostanie powołany do kadry na następny mecz (nie licząc z Rosją) . |
|
 |
J
Reprezentant Polski www.RWESSEN.com

|
Wysłany: 2007-08-21, 11:13
|
|
|
| Leonardo napisał/a: | na pewno nie byly dzielem przypadku bo Artur potrafi zdobywac bramki na niemieckich boiskach ( nie tylko w 1 lidze) ale tylko w barwach Armini w Hercie jakos mu nie szlo
|
Ostatnie o tym samym gadalem z kolesiem. To prawda bo w Herthie mu nie szlo a w Armini jest uwielbiany (bo skuteczny) oby caly czas wpisywal sie na liste strzelcow! |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

Pomógł: 11 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 2597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2007-08-21, 11:16
|
|
|
| spokojnie, 2 mecze i 2 bramki a on (i wy zresztą też) od razu domaga się gry w reprezentacji. nie twierdzę, że się nie nadaje, ale może jeszcze za wcześnie żeby osądzać w jakiej jest obecnie dyspozycji. cóż z tego że od lat gra w Bundeslidze? liczy się obecna forma a nie ilość bramek strzelonych w karierze. poza tym jego stwierdzenie, że "ma dopiero 30 lat" jest śmieszne - jak na napastnika to już nie młody wiek a wszyscy wiedzą czego się można po nim spodziewać i skoro Beenhakker go nie powołuje to coś w tym musi być. i nic mu się nie należy - wbrew temu co sam mówi - bo na to trzeba ciężko zapracować... |
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

|
Wysłany: 2007-08-21, 11:44
|
|
|
to jezeli liczy sie obecna forma to zasluguje na kadre. na pewno bardziej niz Matusiak ktory nie gra .
W Reprezentacji Polski tak powinno byc zawsze. Powinno nie być pewniaków a powoływani by byli zawodnicy którzy strzelają gole(ogółem ci którzy sa w dobrej formie ) . Pesymistycznie na to patrzeć, doprowadzić to może do takiej sytuacji że Wichniarek np. będzie strzelał bramki ( może nie w każdym meczu ale no co 2, 3 ) i nie będzie powoływany do reprezentacji a będzie w niej grał Żurawski którego przyszłość w Celticu nie zapowiada się zbyt cudownie. Będzie tylko nabijał sobie licznik w reprezentacji. |
|
|
|
 |
matczm
Reprezentant Polski

|
Wysłany: 2007-08-21, 12:19
|
|
|
| Leonardo napisał/a: | | Celticu nie zapowiada się zbyt cudownie | "żurwa" został wypożyczony na pół roku do wisły kraków . |
|
 |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 22 razy Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 3970 Skąd: MMz
|
Wysłany: 2007-08-21, 13:05
|
|
|
| matczm napisał/a: | "żurwa" został wypożyczony na pół roku do wisły kraków |
1.To "Żuraw"
2.Nie został wypożyczony więc nie pisz takich głupot.
3.Zacznij pisać jakieś dłuższe posty, a nie tylko jakieś jednozdaniowe i do tego nie związane z tematem, tak jak ten poprzedni.
Muszę się tu zgodzić z red devil'em, zobaczyliście że Wichniarek strzelił dwie bramki w bundeslidze to już go chcecie w reprezentacji. |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

|
Wysłany: 2007-08-21, 15:10
|
|
|
| GruByZ napisał/a: | | Wichniarek strzelił dwie bramki w bundeslidze to już go chcecie w reprezentacji. |
on coś przynajmniej coś strzelił a Matusiak nic ! Więc dlaczego ma nie dostać szansy ? |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

Pomógł: 11 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 2597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2007-08-21, 16:23
|
|
|
| Leonardo napisał/a: | | on coś przynajmniej coś strzelił a Matusiak nic ! |
ale Matusiaka ja też nie widzę w reprezentacji, więc chyba w ogóle nie ma sensu go do tego mieszać... |
|
|
 |
Broda
Reprezentant Polski il padrino

Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Wrz 2006 Posty: 1532 Skąd: z sieci
|
Wysłany: 2007-08-21, 16:27
|
|
|
Myślę, że jeśliby w reprezentacji mieli być ci piłkarze, którzy grają regularnie, to ponad połowa składałaby się z zawodników z rodzimej ligi.
Również moim zdaniem za wcześnie, aby domagać się powołania dla Wichniarka. A jeśli już poruszyliście temat powołania dla Matusiaka, to dziwię się, co on robi w kadrze. Równie dobrze można było powołać Piechnę. |
|
 |
|
|