|
Koniec Świata |
| Czy wierzysz w koniec świata |
| Tak, asteroida uderzy w ziemię i będzie potężne tsunami |
|
20% |
[ 5 ] |
| Tak, ziemia będzie krążyć w drugą stronę i nastąpią katastrofy geograficzne |
|
8% |
[ 2 ] |
| Tak, trzecia wojna światowa |
|
12% |
[ 3 ] |
| Nie wiem |
|
8% |
[ 2 ] |
| Nie to jakieś głupstwa |
|
48% |
[ 12 ] |
| Nie, z naukowego punktu widzenia jest to nie możliwe |
|
4% |
[ 1 ] |
|
| Głosowań: 25 |
| Wszystkich Głosów: 25 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2009-04-08, 11:57
|
|
|
| Tak trochę na przekór samemu sobie, podam link do wypowiedzi jednego Indianina. |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2009-04-08, 22:27
|
|
|
| Wilk Stepowy napisał/a: | | Tak trochę na przekór samemu sobie, podam link do wypowiedzi jednego Indianina. |
Zastanawiam się tylko czemu w naszej telewizji nie można znaleźć tego typu filmów dokumentalnych, a same durne kabarety, komedie, seriale... O ile kiedyś puszczali na TVP2 albo TVP Info jakieś dokumenty o 1 w nocy teraz nawet o 1 nic nie można znaleźć. Nie wiem na czym polega ta ich misja - chyba na ździeraniu kasy z dekoderów...
Tak teraz trochę z innej beczki.
Nie wiem czy ktoś słyszał o rzekomej wizji jakichś bab spod Łodzi, że Polskę nawiedzi tsunami w skutek trzęsienia ziemii na Bałtyku... Może zapuszczę kilka cytatów, które bardziej nadają się do programu Najśmieszniejsze momenty świata czy jak to tam...
Gdy byłam w kościele dotarł do mnie impuls, który powiedział mi, że nad naszym morzem będzie niebezpieczna fala - mówi Bożena Pazik (wróżka).
Wahadełko nad mapą wskazało mi, że działanie tsunami zakończy się na Ustce, a już Łeba będzie zupełnie bezpieczna - zaznacza Pazik.
Nie rozumiem jak takie bzdury mogą robić takie zamieszanie, co ciekawe władze Ustki zareagowały na to pozytywnie i planują zrobić imprezę podczas gdy fale mają się unosić 20m nad ziemię.
O wizji wróżek pisały wszystkie serwisy internetowe oraz większość gazet - mówi Jacek Cegła, rzecznik prasowy Urzędu Miasta w Ustce. - Zastanawiamy się nad zorganizowaniem 15 kwietnia jakiejś specjalnej imprezy. Chcemy na przykład zaprosić meteorologów, aby przez cały dzień nadawali prognozy pogody prosto z ustceckiej plaży.
Podobnie do pomysłu podchodzi ustecki radny Przemysław Nycz. - Powinniśmy zaprosić na cały dzień do Ustki telewizje, aby na żywo nadawały prognozy pogody - wyjaśnia Nycz.
Oczywiście 15 kwietnia ma być tą pechową datą
Zdaniem kilku geologów tsunami na Bałtyku jest możliwe, ale ich wypowiedzi też nie są przekonujące. Teraz trzeba liczyć na jakiś ciekawy sen, opisać go w liście i będą o tobie pisały gazety. Ekhm..
A wracając do końca świata to natknąłem się na mapki po 2012 :d
 |
|
 |
Pigeon
Reprezentant Polski G(o)łąb z Bytowa ;)

|
Wysłany: 2009-04-16, 18:24
|
|
|
| Ducsen napisał/a: | | A wracając do końca świata to natknąłem się na mapki po 2012 :d |
Ameryka Północna na pierwszej wygląda kompletnie inaczej niż na drugiej. Więc te mapki pokazują tylko rejony najbardziej zagrożone zalaniem. Tak na prawdę nikt nie ma pojęcia o tym jak będzie wyglądała Ziemia za 5 lat. Z resztą nie warto się tym zajmować. Jeśli faktycznie miałby nastąpić taki kataklizm, to i tak ja nie jestem mu w stanie zapobiec, więc mam go gdzieś |
|
|
|
 |
Matiww
Junior

|
Wysłany: 2009-12-23, 20:48
|
|
|
Ile tych końców świata miało być?
Wątpię, aby to była prawda, znowu jakieś brednie, aby zarobić, albo ludzi straszyć. |
|
 |
kalif

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2009-12-25, 07:52
|
|
|
Od zawsze od kiedy istnieją źródła pisane ludzie wieszczyli koniec świata, także nie jest to nic nowego. Póki co głośno o 2012, zobaczymy co z tego będzie |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2009-12-27, 02:05
|
|
|
| kalif napisał/a: | Od zawsze od kiedy istnieją źródła pisane ludzie wieszczyli koniec świata, także nie jest to nic nowego. Póki co głośno o 2012, zobaczymy co z tego będzie |
Nic nie będzie, bo nie od dziś wiadomo, że data narodzin Chrystusa prawdopodobnie jest nieprawidłowa, ale później nie zmieniano tego, bo wiązałoby się to z ogromnym zamieszaniem. Jezus urodził się podobno dokładnie w 3 roku p.n.e... A Majowie kiedy tworzyli swój kalendarz nie mieli prawa o tym wiedzieć. Wynikałoby więc, że koniec świata był hmm 4 dni temu?
A następny ma być jak dobrze pamiętam w 2021. Heh. |
|
 |
GruByZ
El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 2010-01-06, 21:16
|
|
|
| Ducsen napisał/a: | | Jezus urodził się podobno dokładnie w 3 roku p.n.e... |
Ja słyszałem że 6 roku p.n.e. nawet ostatnio ten temat rozwijaliśmy z naszym historykiem w szkole.
A ja ostatnio wyczytałem, że jakiś matematyk i znawca Biblii obliczył koniec świata na 21.05.2011 |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: 2010-01-06, 22:05
|
|
|
A ja, jako przeciętny matematyk, dobry polonista i wierzący, niepraktykujący obliczyłem, że koniec świata nastąpi 27.02.2010.
Cóż, data urodzenia Jezusa tak naprawdę nie jest znana i najprawdopodobniej, żadna z wymienianych nie jest prawdziwa. Ale trzeba przyjąć jakiś punkt odniesienia. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
Pigeon
Reprezentant Polski G(o)łąb z Bytowa ;)

|
Wysłany: 2010-02-23, 18:09
|
|
|
| Żelek napisał/a: | | obliczyłem, że koniec świata nastąpi 27.02.2010. |
koniec świata to będzie jak tego dnia Virgin Racing wykręci najlepszy czas testów w Barcelonie
jak dla mnie koniec świata może być za dwie minuty, najwyżej nie zdążę doskroblować kolejnej piosenki na last.fm po drugie, moja wiedza na temat wiedzy Majów jest stanowczo za mała, więc nie będę się więcej wypowiadał. |
|
|
|
 |
|
|