|
Niemcy - Hiszpania |
| Autor |
Wiadomość |
nowot
Trener

Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2007 Posty: 2189 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2008-06-29, 23:57
|
|
|
| Hiszpanie wygrali i to zdecydowanie , do ostatniej minuty mozna powiedziec mieli kontrole nad tym co sie dzieje na boisku . Niemcy ogolnie zagrali slabo w tym turnieju , widac jak wiele znaczą jednostki . Bo kiedy nie idzie druzynie zawsze ktos strzeli itp. Polsce wlasnie tego brakuje najbardziej . Smutno mi ze Niemcy przegrali ale fak faktem Hiszpanie bardziej zasluzyli na to trofeum . |
_________________ Mecz to Święta rzecz !
 |
|
|
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2008-06-30, 00:58
|
|
|
| Na szczęście spokój i opanowanie Hiszpanów przeważyło nad nieobliczalnymi Niemcami, którzy w tym turnieju zagrali słabo, choć zaszli do samego finału. Jedynie sam początek to przewaga Niemców, później to Hiszpanie kontrolowali grę. Torres godnie zastąpił Villę jako wysuniętego napastnika, świetnie wykorzystał błąd Lahma i nieporozumienie obrońcy z Lehmannem. Było jeszcze kilka ciekawych akcji i sytuacji dla Hiszpanów, ale ogólnie mecz porywający nie był. Choć ja czułem niepewność przy wyniku 1:0 i do tego gra przeciwko zawsze walczącym do końca Niemcom powodowała, że czułem dreszczyk. Espania wreszcie grała jak zawsze, wygrała jak nigdy.. |
|
 |
Figol
Senior

|
Wysłany: 2008-06-30, 08:13
|
|
|
Hiszpania gra jak zawsze, wygrywa jak nigdy. Miejmy nadzieję że przez najbliższe 44 lata będzie funkcjonowało właśnie to przysłowie, bynajmniej ja mam taką nadzieje Piłka nożna okazała się sprawiedliwa i wygrała drużyna która na zwycięstwo najbardziej zasłużyła. Co do samego meczu to na pewno jakieś porywające widowisko to nie było, na obronę można dodać jednak że finałów się nie rozgrywa a wygrywa, a i tak młodzież Aragonesa pokazała w tym mecz fajną techniczną piłkę. Graczem meczu był chyba Senna, zresztą cały turniej rozegrał bezbłędnie i był również chyba najlepszym zawodnikiem Euro ... |
_________________ - Howard..WHY !?
- For Money !
 |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 2694 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2008-06-30, 08:13
|
|
|
Całkiem niezłe spotkanie obejrzeliśmy wczoraj. Hiszpanie na początku zaczeli tak troche jakby byli przestraszenii, ale z czasem z minuty na minute grali co raz to lepiej. Dobre zawody rozegrała świetna druga linia Hiszpanów. Gabregas z Xavim wręcz brylowali na boisku. Po raz pierwszy tak na prawdę w tym turnieju dla mnie dobre zawody rozegrał Torres. Walczył jak zwykle dużo, ale nareście wychodziło no i najważjniesze strzelił bramkę. Bramkę przy której ewidentnie zawinili Lehman i przede wszystkim Lahm. Szczególnie pomyłka tego drugiego mogła dziwić bo do momentu strzelenia bramki był chyba najlepszym niemieckim graczem. Troche w cieniu w tym spotkaniu był typowany na najlepszego gracza turnieju Lukas Podolski. Poldi mial w pierwszej połowie pare dobrych sytuacji jedna jak to mówił pan Boniek, piłka nie chciała go słuchać. Niczego również nie pokazał Ballack.
Hiszpanie zasłużenie sięgneli po ten tytuł prezentując równą formę we wszystkich spotkaniach. Brawo ! |
_________________ My, trenerzy wiemy, że w piłce, kiedy drużynie nie idzie, to jest nasza wina, a kiedy wygrywa, to zasługa dobrze dysponowanych piłkarzy. - Carlo Ancelotti |
|
|
|
 |
motorniczy
Trampkarz

|
Wysłany: 2008-06-30, 09:06
|
|
|
Viva Espania. Bardzo ładny mecz. Bardzo mi się podobała gra Hiszpanów, jak wymieniali podania to Niemcy nie mieli nic do gadania. |
|
 |
Carmelo
Młodzik

|
Wysłany: 2008-06-30, 09:24
|
|
|
Viva espana |
|
|
|
 |
El Nino
Reprezentant Polski

|
Wysłany: 2008-06-30, 09:31
|
|
|
| Obejrzeliśmy wczoraj ciekawe spotkanie. Niemcy już po pierwszych minutach mogli strzelić bramkę po błędzie Ramosa, ale Klose źle przyjął piłkę. Nie wykorzystali swojej lekkiej przewagi na początku i w konsekwencji stracili bramkę. Przy golu Torresa koszmarnie zachował się Lahm i Lehmann. Zresztą Lahm popełnił również błąd przy drugiej bramce Turków w półfinale. W finale trochę zagubiony był Poldi, nie mógł dodrze przyjąć piłki. Co ciekawe, najwięcej podań u Niemców miał Mertesacker. który jest defensorem. Hiszpania grała jak zawsze, krótkimi podaniami. Mają to opanowane do perfekcji. Mogli nastrzelać więcej goli, ale brakowalo skuteczności. Co do sędziego, wydaję mi się, że był zbyt drobiazgowy. Kartka, którą dał Casillasowi była dla mnie zupełnie nie zrozumiała. Przecież poszedł uspokoić kolegę, który ostro wymieniał zdania z Ballackiem. Ale najważniejsze jest, że wygrała Hiszpania. Grali najbardziej równo na tych mistrzostwach i to im się należało.Viva Espania! |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 2694 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2008-06-30, 10:00
|
|
|
Pisz mądrzejsze posty. |
_________________ My, trenerzy wiemy, że w piłce, kiedy drużynie nie idzie, to jest nasza wina, a kiedy wygrywa, to zasługa dobrze dysponowanych piłkarzy. - Carlo Ancelotti |
|
|
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 2830 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 2008-06-30, 10:24
|
|
|
Zaczęło się niedobrze, bo od natarcia Hiszpanów i bałem się, że nie zdołają narzucić swojego stylu gry. Na szczęście szybko doszli do siebie i zaczęli swoją grę z pierwszej piłki. Widać, że największe chęci do gry wśród Niemców miał Bastian Schweinsteiger, ale sam z dobrze grającym na lewej stronie Capdevillą nie mógł wiele zrobić.
Kolejny świetny mecz Ikera Casillasa. Sergio Ramos udowodnił, że jest najlepszym prawym obrońcą świata, szybko pozbierał się po błędzie w pierwszych minutach i zdetronizował Lukasa Podolskiego. Kapitalna gra Marcheny na stoperze, solidny Puyol, bezcenny Sennna i geniusz Torresa w ataku.
Jedyne czego mogę się doczepić w grze Hiszpanów, to tylko przestoje w grze, które przynajmniej ubarwiały widowisko. Nie podobał mi się również Iniesta i Xavi, którzy i tak należeli do głównych bohaterów tego Euro. Mianowicie ten pierwszy zbyt często robił kółeczka i próbował dryblować, a Xavi niepotrzebnie przekładał sobie piłkę. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
Repta2
Senior

|
Wysłany: 2008-06-30, 14:39
|
|
|
| Cytat: | Pięknym gestem po finałowym spotkaniu piłkarskich mistrzostw Europy popisał się obrońca reprezentacji Hiszpanii Sergio Ramos.
Piłkarz Realu ubrał koszulkę ze zdjęciem zmarłego zawodnika Sevilli Antonio Puerty. Pod fotografią widniał napis „Na zawsze z nami”.
Antonio Puerta zmarł w sierpniu ubiegłego roku w szpitalu Virgen del Rosario.
22-letni Puerta w 31. minucie ligowego spotkania z Getafe upadł na murawę, ale wkrótce wstał o własnych siłach i pod opieką lekarza udał się do szatni. Tam ponownie zasłabł i został odwieziony do szpitala, gdzie zmarł |
Za to Ramosowi wielkie brawa!!! |
|
|
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 2830 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 2008-06-30, 15:56
|
|
|
| Repta2 napisał/a: | | Cytat: | Pięknym gestem po finałowym spotkaniu piłkarskich mistrzostw Europy popisał się obrońca reprezentacji Hiszpanii Sergio Ramos.
Piłkarz Realu ubrał koszulkę ze zdjęciem zmarłego zawodnika Sevilli Antonio Puerty. Pod fotografią widniał napis „Na zawsze z nami”.
Antonio Puerta zmarł w sierpniu ubiegłego roku w szpitalu Virgen del Rosario.
22-letni Puerta w 31. minucie ligowego spotkania z Getafe upadł na murawę, ale wkrótce wstał o własnych siłach i pod opieką lekarza udał się do szatni. Tam ponownie zasłabł i został odwieziony do szpitala, gdzie zmarł |
Za to Ramosowi wielkie brawa!!! |
Właśnie ! Widziałem to od razu. A Boniek z Borkiem zamiast o tej ważnej rzeczy powiedzieć, woleli gadać o naszym Euro i naszej kadrze. Jadąc ich ocenami, dwójka dla Borka i dwójka dla Bońka. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
Pogonifan
Reprezentant Polski Kibic

Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 1439 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2008-06-30, 20:41
|
|
|
| Tu już chyba wszystko zostało powiedziane na temat tego meczu, więc się specjalnie nie rozpiszę. Bramka dla Hiszpanii to majstersztyk Torresa i fatalny błąd Lahm-a. Ogólnie wygrali lepsi i przyznają to sami Niemcy. Aż 44 lata Hiszpania czekała na sukces i się doczekała. Cóż tylko pogratulować. |
|
 |
Lipschultz
Młodzik Ene dułe rike fake

|
Wysłany: 2008-07-01, 21:54
|
|
|
| Cytat: | Antonio Puerta zmarł w sierpniu ubiegłego roku w szpitalu Virgen del Rosario.
ty, no co ty nie powiesz?
nie wiem o co ci chodzi! ostrzeżenie. |
| Ostatnio zmieniony przez red 2008-07-02, 09:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|