|
Dziwna rzecz |
| Autor |
Wiadomość |
Carling
Trampkarz

|
Wysłany: 2008-10-26, 22:09 Dziwna rzecz
|
|
|
Nie szukam rozwiązania tego problemu, tylko przyczyny, ponieważ bardzo mnie intryguje.
Podczas wejść na youtube komputer regularnie zacina mi sie. Ale w bardzo dziwny sposób. Siedze w internecie jakby nigdy nic, słucham przy okazji muzyki na youtube i nagle cały komputer sie zacina(myszka sie nie rusza, nic nie reaguje, wszytsko 'stoi w miejscu') i musze resetować kompa. Wiadomo, ze gdy sie resetuje komputer sprawdza dysk(przynajmniej w przypadku Windowsa XP). I gdy po 'zacięciu' resetuje kompa, podczas sprawdzania dysku wyświelta sie pełno poleceń 'Poprawiono łańcuch z klastra(chyba) 45362'. I wspomina jescze coś o jakimś skrzyżowaniu.
Czego to może być przyczyna?
I o co chodzi z tymi poleceniami? |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 2694 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2008-10-27, 09:53
|
|
|
Też swego czasu miałem podobny problem, tyle że nie przy wejściach na you tylko wogule jak siedziałem na kompie. Samo przeszło |
_________________ My, trenerzy wiemy, że w piłce, kiedy drużynie nie idzie, to jest nasza wina, a kiedy wygrywa, to zasługa dobrze dysponowanych piłkarzy. - Carlo Ancelotti |
|
|
|
 |
Pogonifan
Reprezentant Polski Kibic

Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Paź 2007 Posty: 1439 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2008-10-27, 10:47
|
|
|
Ja w takich sytuacjach mam jeden, ale za to niezawodny sposób - reinstalacja windowsa.
Najprawdopodobniej twój winek nie może odnaleźć pewnych rejestrów, które odpowiadają za jego poprawne działanie, w tym wypadku internetu. |
|
 |
Ducsen
Trener

Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2391 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2008-10-27, 14:26
|
|
|
| Spróbuj wejść przez Mozillę - prosta sprawa. Dla mnie byłoby bez sensu gdybyś miał reinstalować Windowsa tylko dlatego, że nie możesz wejść na youtube. Czasem tak bywa, że po prostu przeglądarka diametralnie zmienia zachowanie komputera, spróbuj. |
|
 |
kalif

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 3056 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2008-10-28, 07:32
|
|
|
| Z zwłaszcza Internet Explorer, który jest ściśle zintegrowany z Windowsem i musisz sprawdzić jak będzie się zachowywał system przy wykorzystaniu zewnętrznej aplikacji jak Mozilla czy Opera. |
|
|
|
 |
|
|