Przesunięty przez: Tofciu#10 2007-07-30, 21:50 |
Muzyka |
| Autor |
Wiadomość |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 2008-06-23, 16:43
|
|
|
Co do płyty Gurala, dzisiaj dostałem takiego wkurwienia że głowa mała. (sorry za wulg. ) Idę sobie przed południem z uśmiechem na ustach po El Polako, a tu ch** nie ma! Co to jest za sklep!? Dosłownie zrobiłem aferę. Tak chcę to sprawdzić że chyba trzeba będzie ściągnąć. Bo do Empiku narazie nie chcę mi się wybierać.
A w związku z tą płytą, co mnie jeszcze wkurwiło, to że jakiś frajer/rzy puścili El Polako w sieć 3 dni przed premierą, ja bym po prostu zajebał!!! |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-06-23, 22:27
|
|
|
A ja se u Gurala na stronie zamowilem i tez sie wkur*wilem . Bo na poczcie ukradli plakat , bilet na bankiet oraz roz*ebali cale pudelko ! Do tego paczke zostawili otwartą ... co do samej plyty to udana , choc myslalem ze bedzie bardziej tłusta .
| GruByZ napisał/a: | | A w związku z tą płytą, co mnie jeszcze wkurwiło, to że jakiś frajer/rzy puścili El Polako w sieć 3 dni przed premierą, ja bym po prostu zajebał!!! |
Bo niektorzy juz w piatek dostali od listonosza plyty i to udostępnili innym . Tez to mnie troche denerwuje , bo kazdy narzeka jaki to jest poziom rapu w polsce a zal wydac 35 zl raz na rok . |
_________________ Mecz to Święta rzecz !
 |
|
|
|
 |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 2008-06-23, 23:03
|
|
|
| nowot napisał/a: | | Bo niektorzy juz w piatek dostali od listonosza plyty i to udostępnili innym . |
Tak to też prawda. Ale mi chodzi o tą sprawę z Empikiem, czy jakiś innym sklepem muzycznym, że wypuścili do na światło dzienne. Zanim wyszło. ;/
| nowot napisał/a: | A ja se u Gurala na stronie zamowilem i tez sie wkur*wilem . Bo na poczcie ukradli plakat , bilet na bankiet oraz roz*ebali cale pudelko ! Do tego paczke zostawili otwartą ... |
Co ja Ci mogę powiedzieć? Tylko tyle. POCZTA POLSKA! Dziękuje, przecież to banda złodziei, jak coś wyniuchają to od razu kompinują. Moja rodzina już parę razy się przejechała, nie mówiąc o znajomych... |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 2008-06-24, 07:55
|
|
|
| nowot napisał/a: | | bo kazdy narzeka jaki to jest poziom rapu w polsce a zal wydac 35 zl raz na rok |
wydając raz na rok 35 złotych na płytę, pozorny słuchacz zbytnio nie przyczyni się do rozwoju Rapu w Polsce. Rocznie wychodzi około 5-6 legalnych produkcji plus cała masa nielegalii. Inna sprawa, że płyty w Polsce są drogie.. |
_________________ My, trenerzy wiemy, że w piłce, kiedy drużynie nie idzie, to jest nasza wina, a kiedy wygrywa, to zasługa dobrze dysponowanych piłkarzy. - Carlo Ancelotti |
|
|
|
 |
Repta2
Senior

|
Wysłany: 2008-06-24, 10:43
|
|
|
| Leonardo napisał/a: | | wydając raz na rok 35 złotych na płytę, pozorny słuchacz zbytnio nie przyczyni się do rozwoju Rapu w Polsce. Rocznie wychodzi około 5-6 legalnych produkcji plus cała masa nielegalii. Inna sprawa, że płyty w Polsce są drogie.. |
co masz na myśli pisząc że płyty w Polsce są drogie?? przecież legalne płyty Ostrego czy WWO i innych kosztują ok. 30 złotych co jak dla mnie nie jest wielkim wydatkiem, w porównaniu z cenami płyt raperów z USA to ceny naszych raperów są śmiesznie niskie. |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

|
Wysłany: 2008-06-24, 11:54
|
|
|
| Repta2 napisał/a: | | co masz na myśli pisząc że płyty w Polsce są drogie?? przecież legalne płyty Ostrego czy WWO i innych kosztują ok. 30 złotych co jak dla mnie nie jest wielkim wydatkiem, w porównaniu z cenami płyt raperów z USA to ceny naszych raperów są śmiesznie niskie. |
Patrząc na polskie realia płyta która kosztuje 30 złotych nie jest płytą tanią. W większości ludzie słuchający rapu nie szastają hajsem na lewo i prawo więc nie jest im skołować hajs na produkcje. Kwestii Stanów Zjednoczonych nie ma co poruszać bo to kraj znacznie bogatszy. Po za tym płyty są tańsze.. |
_________________ My, trenerzy wiemy, że w piłce, kiedy drużynie nie idzie, to jest nasza wina, a kiedy wygrywa, to zasługa dobrze dysponowanych piłkarzy. - Carlo Ancelotti |
|
|
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-06-24, 13:22
|
|
|
| Leonardo napisał/a: | | wydając raz na rok 35 złotych na płytę, pozorny słuchacz zbytnio nie przyczyni się do rozwoju Rapu w Polsce. |
Jak to nie koles dostanie swoj hajs na zycie , to bedzie sie tylko rapem zajmowal a nie tą całą otoczką ( patrz np. FOkus )
| Leonardo napisał/a: | | Patrząc na polskie realia płyta która kosztuje 30 złotych nie jest płytą tanią. W większości ludzie słuchający rapu nie szastają hajsem na lewo i prawo więc nie jest im skołować hajs na produkcje. |
Ale zobacz te 30 zl nie idzie tylko do artysty . On z tych 30 zl dostaje góra polowe hajsu , bo sklep chce zarobic , dj tez dostaje swoją działke , manager , wykonawca okladki i innych ciul*tw oraz wytwornia . |
 |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

|
Wysłany: 2008-06-24, 19:39
|
|
|
Ale mi nie chodzi o hajs ze sprzedaży płyty. Chodzi oto, że gdyby płyty były tańsze ludzie zapwne sięgali by po legale częściej a nie ściągali płyty z internetu.
A to taka krótka informacja dot tego o co wcześniej denerwował się Gruby.
| Cytat: | Dziękuję tym kilku tysiącom odbiorców, którzy zamówili pre-order "EL POLAKO" z naszej
strony www.donguralesko.pl. Intencją naszą było uhonorowanie ich, jako pierwszych
odbiorców nowego materiału. Było to dla nas duże i pracochłonne przedsięwzięcie, w
które zaangażowałem się osobiście.
Następna, mniejsza część nakładu przeznaczona została do sprzedaży w sklepach EMPiK.
Niestety nieodpowiedzialna postawa pewnych osób, których tożsamość jest właśnie ustalana
spowodowała sprzedaż niewielkiej ilości materiału na trzy dni przed oficjalną premierą sklepową.
To kolejny smutny obraz składający się na całość "polskiej fonografii".
Niemniej jednak nadal zamierzamy utrzymywać bezpośredni kontakt z naszymi słuchaczami
i będziemy stawiać na dystrybucję bezpośrednią, jak to konsekwentnie czynimy od lat.
Niech holograficzne logo 5 Element naklejone na naszych płytach świadczy o najwyższej
jakości zawartości.
Tych, którym zależy na dobrej jakości muzyki, zapraszamy do składania zamówień
na naszej stronie www.donguralesko.pl. Dział wysyłek działa przez całą dobę, pakuje
i adresuje, tak aby wszystkie zamówienia wysyłane były na bieżąco. HALLA!!! |
hip-hop.pl |
|
|
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-06-25, 14:28
|
|
|
| Leonardo napisał/a: | | Ale mi nie chodzi o hajs ze sprzedaży płyty. Chodzi oto, że gdyby płyty były tańsze ludzie zapwne sięgali by po legale częściej a nie ściągali płyty z internetu. |
No ja wiem o co ci chodzilo , i ja ci powiedzialem dlaczego mają taką a nie inną cene . Wystarczy zobaczyc PDG sprzedaje plyty za 25zl u siebie na stronie , a empik jego plyty za 35zl . |
 |
|
|
|
 |
KSGMANU
Trampkarz

|
|
|
|
 |
.wps
Senior Łagodny jak baranek.

|
Wysłany: 2008-07-09, 22:01
|
|
|
| Kasabian, Dm, Rammstein potrafią naprawdę nagrać dobrą nutę. Reszta wymienionych jakoś głównie przez wokalistów w gusta mi nie trafia, aczkolwiek oasis rzadko słyszałem - jeżeli już to może podkład do jakiegoś filmiku. |
_________________ Do tego bitu mógłbym chodzić i klaskać
Wrzucam go na full, już słyszy cała klatka
Do tego bitu wali w sufit nawet sąsiadka
Zamknij babo mordę, bo nie znasz się na samplach |
|
|
|
 |
maciex1995
Młodzik Trójkolorowy

|
|
|
|
 |
.wps
Senior Łagodny jak baranek.

|
Wysłany: 2008-07-10, 20:03
|
|
|
| maciex1995 napisał/a: | | Kaliber 44 |
Za czasów R.I.P magica Kaliber44 poprostu wymiatał |
_________________ Do tego bitu mógłbym chodzić i klaskać
Wrzucam go na full, już słyszy cała klatka
Do tego bitu wali w sufit nawet sąsiadka
Zamknij babo mordę, bo nie znasz się na samplach |
|
|
|
 |
Leonardo
Znicz zgasł..

|
Wysłany: 2008-07-28, 07:43
|
|
|
Coś dla fanów Hip Hopu. Szykuje się kolejna wielka bitwa na rymy w hiphopowym światku z tym, że to może potrwać bardzo krótko. Chodzi mi oczywiście o bitwę Żurom vs Peja, Sokół i BRX. Nie wiem co Żurom ubzdurał sobie siedząc w tym pierdlu ( obnosi się z tym w każdym wywiadzie, mafiozo po 7 miechach w areszcie )ale próba zdissowania wyżej wymienionych osób to dla niego gwóźdź do trumny. Każdy kto słucha Rapu, musi znać osobę Żuroma i wiedzieć, że jest on po prostu beznadziejnym artystą. W życiu nie potrafił złożyć dobrej zwroty plus ta cała oprawa, że niby gangster. Pff
Macie tutaj " Dissik " Żuroma
http://pl.youtube.com/watch?v=MsnnQLBvX4U
i odpowiedź Peji
http://pl.youtube.com/watch?v=SXOQuacRnLE
Rysiek go zniszczył i to nie podlega wątpliwościom, ale nasz dzielny Żurom zapowiedział odpowiedź. Ludzie sami sobie kopią groby.. |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2008-07-29, 00:55
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=rF25UY0-R1g
Słyszał ktoś? Zaje..ty klimat ma ta piosenka, a refren to mistrzostwo. Nie wiem czemu ostatnio nawet z techno przerzuciłem się na tego typu piosenki i jak słucham radyjek trance czy innych tego typu to z dnia na dzień coraz szybciej je wyłączam... |
|
 |
|
|