|
1/4 Finału: Bayern Monachium - Getafe |
| Autor |
Wiadomość |
Bugaj
Trener Avek by woops

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2008-04-11, 22:27
|
|
|
| Żelek napisał/a: | | Bugaj masz rację, Getafe grało jak równy z równym, ale nie można powiedzieć, że Bayern nie organizował sobie sytuacji strzeleckich. |
Od Bayernu jako zdecydowanie mocniejszej kadrowo drużynie można wymagać więcej. Ich gra nie przypadła mi do gustu. Jedynymi piłkarzami, którzy ciągnęli bawarski wózek byli Ribery i Toni. Klose i reszta wyglądali na zrezygnowanych, mimo że mieli więcej siły od gospodarzy. Znamienne było również bardzo wolne rozgrywanie piłki. Czasami wydawało mi się, że nie mieli pomysłu na przedostanie się w pole karne. A przecież powinni ciągle dominować na boisku. Natomiast ja w niektórych fragmentach w ogóle nie zauważyłem, kto tu gra w osłabieniu.
O awansie zadecydowały błędy wynikające po części ze zmęczenia. I tym bardziej podziwiam Getafe, że mimo utraty piłkarza na samym początku, byli w stanie walczyć jak równy z równym. A jak by było w 11? Tego niestety się nie dowiemy. |
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-04-11, 23:23
|
|
|
To bylo wspaniale widowisko Choc wynik mnie nie satysfakcjonuje ( kibicowałem Hiszpanom ) to jestem mile rozczarowany poziomem spotkania . Myslalem ze Bayern strzeli bramke na poczatku i dalej bedzie spokojny mecz , a tu jednak tak emocjonująco było . No coż Getafe zabraklo koncentracji w koncowkach i dlatego przegrali to spotkanie , w sumie na wlasne zyczenie |
_________________ Mecz to Święta rzecz !
 |
| Ostatnio zmieniony przez nowot 2008-04-11, 23:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Pigeon
Reprezentant Polski G(o)łąb z Bytowa ;)

|
Wysłany: 2008-04-11, 23:32
|
|
|
| Tak, ten mecz z pewnością przejdzie do historii futbolu jako jeden z najbardziej emocjonujących. TVP świetnie zrobiło pokazując ten dwumecz, bo mogliśmy podziwiać fantastyczną i heroiczną momentami grę piłkarzy Getafe. I nie wiem czy czasem oglądalność nie była wyższa niż w środę na LM.. Przepraszam, że nie mówię o Bayernie, ale mnie normalnie ****** bierze jak pomyślę, że wydarli Hiszpanom zwycięstwo w ostatnim momencie. Futbol jest jednak niesprawiedliwy.. |

|
|
|
|
 |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 2008-04-12, 08:50
|
|
|
| Pigeon napisał/a: | | Tak, ten mecz z pewnością przejdzie do historii futbolu jako jeden z najbardziej emocjonujących. |
Nie przesadzaj.
| Pigeon napisał/a: | | TVP świetnie zrobiło pokazując ten dwumecz, bo mogliśmy podziwiać fantastyczną i heroiczną momentami grę piłkarzy Getafe. |
Można powiedzie że, to całkowity przypadek że oglądaliśmy Hiszpanów bo to oni wylosowali Bayern a TVP bez względu na co pokazywała by Bayern, bo jest najbardziej znany. |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: 2008-04-12, 10:11
|
|
|
| Pigeon napisał/a: | | Przepraszam, że nie mówię o Bayernie, ale mnie normalnie ****** bierze jak pomyślę, że wydarli Hiszpanom zwycięstwo w ostatnim momencie. Futbol jest jednak niesprawiedliwy.. |
I pewnie każdy się z Tobą zgodzi. Ja ogólnie obstawiałem zwycięstwo Getafe, ponieważ mieli atut własnego boiska. Nie będę mówić, że im ta czerwona kartka przeszkodziła, bo może właśnie pomogła.
A że Niemcy mają szczęście w futbolu to udowodnili na Mundialu 2006. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
Pigeon
Reprezentant Polski G(o)łąb z Bytowa ;)

|
Wysłany: 2008-04-12, 13:09
|
|
|
| GruByZ napisał/a: | | Nie przesadzaj. |
Nie, nie przesadzam. To był najlepszy mecz w europejskich pucharach jaki oglądałem od finału LM 2005 w Stambule.
| GruByZ napisał/a: | | Można powiedzie że, to całkowity przypadek że oglądaliśmy Hiszpanów bo to oni wylosowali Bayern a TVP bez względu na co pokazywała by Bayern, bo jest najbardziej znany. |
Masz rację, ale ja nie mam nic przeciwko takim przypadkom Pewnie teraz będą pokazywać Bayern - Zenit, a to będzie mecz również bardzo ciekawy.
| Żelek napisał/a: | | Nie będę mówić, że im ta czerwona kartka przeszkodziła, bo może właśnie pomogła. |
Ja już to napisałem.
A de la Red to na jakiej gra pozycji? Bo ja go kojarze raczej z defensywnym pomocnikiem, a w meczu wystąpił na stoperze. Gdzie jest wystawiany w lidze? (nie mam za bardzo możliwości oglądania Primera Division) |

|
|
|
|
 |
duda6
Senior Av by woops

|
Wysłany: 2008-04-12, 13:52
|
|
|
| Pigeon napisał/a: | | Gdzie jest wystawiany w lidze? (nie mam za bardzo możliwości oglądania Primera Division) |
Masz rację ponieważ Ruben w Primera Divison gra na pozycji defensywnego pomocnika, to co zrobili piłkarze Getafe było niesamowite najpier na początku dorgywki strzelili 2 gole i miało być po meczu a w ostatnich dwóch minutach stracili dwa gole i to było koniec marzeń Hiszpanów |

|
|
|
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: 2008-04-12, 19:14
|
|
|
| Pigeon napisał/a: |
A de la Red to na jakiej gra pozycji? Bo ja go kojarze raczej z defensywnym pomocnikiem, a w meczu wystąpił na stoperze. Gdzie jest wystawiany w lidze? (nie mam za bardzo możliwości oglądania Primera Division) |
Ja wiem, że w barwach Realu występował na pozycji defensywnego pomocnika, jak i normalnego, rozgrywającego grę. Ale to raczej taki hiszpański Pazdan lub Dudka. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
|
|