|
Grupa E |
| Autor |
Wiadomość |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2007-11-09, 13:07
|
|
|
Wczoraj Sparta za porażkę ze Szwajcarami odegrała się na Francuzach i zasłużenie wygrała mecz wyjazdowy z Toulouse 3-2.
Dobry mecz rozegrał Spartak Moskwa i pokonał u siebie Bayer Leverkusen 2-1.
1. FC Zurich 1 1 0 0 2-1 3
Spartak Moskwa 1 1 0 0 2-1 3
3. Sparta Praga 2 1 0 1 4-4 3
4. Bayer Leverkusen 2 1 0 1 2-2 3
5. FC Toulouse 2 0 0 2 2-4 0
Nieoczekiwanie liderami w tej grupie są drużyny, które zagrały zaledwie po jednym meczu. Ale to wyrównana grupa i wszystkie drużyny, może poza Francuzami mają szansę na awans do dalszej rundy. |
|
|
|
 |
Paula
Junior Hłe hłe hłe.

|
Wysłany: 2007-11-25, 20:02
|
|
|
Bayer jest BEZ-NA-DZIEJ-NY. L'kusen nie umie grać bez Schneidera. Po prostu nie umie. Oczywiście ja wiedziałam, że tak będzie, bo zawsze kiedy Schneider nie gra, Bayer dostaje po dupie.
Najśmieszniejsze jest to, że mamy w klubie świetnych piłkarzy, którzy mają niesamowitego zeza (halo, zeza się LECZY!). Sezon wcześniej Kiessling był chodzącym żalem, teraz rośnie na gwiazdę. Barbarez swoje lata ma, ale skutecznością może się pochwalić. Gekas marnuje najwięcej okazji (nie to, żebym coś do niego miała (kiedy usłyszałam, że Theo ma grać w Bayerze, z radości namalowałam mu nowe korki [{lol2}]), ale irytuje mnie jego *defekt oczu). W sumie Barnetta strzela, ale nie tak często, jakbym sobie tego życzyła. Freier pokazuje pazury grając ogony i strzelając przy tym bramki (to się nazywa profesjonalizm!). Brakuje Voronina i jego cholernego szczęścia, ale nie jest tak źle.
W tej chwili okupujemy 5. miejsce w tabeli Bundesligi i mamy 7 punktów straty do lidera - Bayernu Monachium. Jak wróci nasz el capitano, Bernd Schneider, to naszym celem będzie oczywiście atakowanie PUEFA i - mam nadzieję - dopniemy swego.
*defekt oczu - tak się mówi, kiedy piłkarz z bliskiej odległości nie trafia w bramkę.
PS. Boże, mówię o Bayerze jako o 'nas'. Do czego to doszło...
PPS. O, i wszystkie gole dla Spartaka zostały zdobyte z rzutu karnego. Z serdecznymi pozdrowieniami dla Castro. |
_________________ ‘Love me or loathe me, I always work for the team’.
Jan Vennegoor of Hesselink |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

|
Wysłany: 2007-11-25, 22:27
|
|
|
niestety, tak się zdarza jak drużyna opiera się na jednym zawodniku. tak się na dłuższą metę po prostu nie da grać i wygrywać. co właśnie widzimy...
a co do napastników - może w końcu się przełamią. w Wiśle w tamtym sezonie zawodnicy atakujący dokonywali prawdziwych cudów, nie trafiając w 200-procentowych sytuacjach, a teraz - proszę co się dzieje...
| Paula napisał/a: | | kiedy usłyszałam, że Theo ma grać w Bayerze, z radości namalowałam mu nowe korki |
a to ciekawe. tyle tylko, że zupełnie (przynajmniej dla mnie) niezrozumiałe. można prosić o wyjaśnienia? |
|
|
 |
Paula
Junior Hłe hłe hłe.

|
Wysłany: 2007-11-28, 18:11
|
|
|
| Wzięłam kartkę, ołówek i narysowałam mu buciki. Tyle{lol2} |
|
|
|
 |
seba77
Młodzik

|
Wysłany: 2007-11-29, 12:22
|
|
|
| Bayer i Spartak to faworyci tej grupy chociaż nie skreślałbym szans ekipy FC Zurich wszystko będzie zależeć od dzisiejszego meczu z Tuluzą |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2007-11-29, 15:44
|
|
|
| Paula napisał/a: | Bayer jest BEZ-NA-DZIEJ-NY. L'kusen nie umie grać bez Schneidera. Po prostu nie umie. Oczywiście ja wiedziałam, że tak będzie, bo zawsze kiedy Schneider nie gra, Bayer dostaje po dupie.
Najśmieszniejsze jest to, że mamy w klubie świetnych piłkarzy, którzy mają niesamowitego zeza (halo, zeza się LECZY!). Sezon wcześniej Kiessling był chodzącym żalem, teraz rośnie na gwiazdę. Barbarez swoje lata ma, ale skutecznością może się pochwalić. Gekas marnuje najwięcej okazji (nie to, żebym coś do niego miała (kiedy usłyszałam, że Theo ma grać w Bayerze, z radości namalowałam mu nowe korki [{lol2}]), ale irytuje mnie jego *defekt oczu). W sumie Barnetta strzela, ale nie tak często, jakbym sobie tego życzyła. Freier pokazuje pazury grając ogony i strzelając przy tym bramki (to się nazywa profesjonalizm!). Brakuje Voronina i jego cholernego szczęścia, ale nie jest tak źle.
W tej chwili okupujemy 5. miejsce w tabeli Bundesligi i mamy 7 punktów straty do lidera - Bayernu Monachium. Jak wróci nasz el capitano, Bernd Schneider, to naszym celem będzie oczywiście atakowanie PUEFA i - mam nadzieję - dopniemy swego.
*defekt oczu - tak się mówi, kiedy piłkarz z bliskiej odległości nie trafia w bramkę.
PS. Boże, mówię o Bayerze jako o 'nas'. Do czego to doszło...
PPS. O, i wszystkie gole dla Spartaka zostały zdobyte z rzutu karnego. Z serdecznymi pozdrowieniami dla Castro. |
Z jednej strony piszesz, że Bayer jest beznadziejny, a kilka zdań później, że nie jest tak źle Myślę, że w tym meczu nawet Schneider by im nie pomógł. Spartak ma moim zdaniem skład, który dorównuje Bayerowi lub nawet go przewyższa. To nie jest żadna niespodzianka ani gorszy mecz Bayeru, to jest po prostu prawda. |
|
 |
Pigeon
Reprezentant Polski G(o)łąb z Bytowa ;)

|
Wysłany: 2007-11-29, 18:56
|
|
|
| Ducsen napisał/a: | | Z jednej strony piszesz, że Bayer jest beznadziejny, a kilka zdań później, że nie jest tak źle |
To się nazywa frustracja fana (w tym przypadku fanki ) postawą zespołu.
| Ducsen napisał/a: | | Spartak ma moim zdaniem skład, który dorównuje Bayerowi lub nawet go przewyższa. To nie jest żadna niespodzianka ani gorszy mecz Bayeru, to jest po prostu prawda. |
Tutaj akurat się wypada zgodzić. Kluby rosyjskie poczyniły (w dużej mierze dzięki pieniądzom w nie inwestowały) ogromne postępy i grając w Bundeslidze, z pewnością były by równiez w czubie tabeli. Natomiast akcje Bayeru stopniowo spadają. Młodzi jeszcze po prostu sobie nie radzą na taką skalę. |

|
|
|
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

|
Wysłany: 2007-11-29, 19:47
|
|
|
| Co by nie było Spartak jest wicemistrzem ligi rosyjskiej (tuż za Zenitem) zostawiając w tyle odmłodzone CSKA i Lokomotiv. |
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: 2007-11-30, 16:10
|
|
|
| Spartak radzi sobie dość dobrze w międzynarodowych rozgrywkach. Jak już ktoś tutaj wtrącił Lokomotiv, to po przypomniały mi się ich wojaże w LM. Co do CSKA to ich minimum powinno być wyjście z grupy, bo mają doskonałe warunki, ale polityka tam kuleje. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
Paula
Junior Hłe hłe hłe.

|
Wysłany: 2007-12-01, 19:19
|
|
|
Jednak to Bayer był zdecydowanie lepszy w meczu ze Spartakiem. Niestety zez dał się we znaki. No, ale jest jeszcze rewanż. I mam nadzieję, że tym razem już ze Schneiderem.
EDIT:
AAAAA!*.* Schneider wrócił! Bayer wygrał na Olympia Stadion z Herthą 3:0. El Schnix wszedł w 72 (?) minucie za Freiera. Nie grał od pierwszej minuty, więc widocznie Skibbe nie chciał go męczyć po tej dość poważnej kontuzji.
...
...
AAAAAAA!^^ |
|
|
|
 |
Pigeon

|
Wysłany: 2007-12-01, 19:26
|
|
|
| Cytat: | | No, ale jest jeszcze rewanż. |
No właśnie, taki jest problem, że w Pucharze UEFA nie gra się rewanżów |

|
|
|
|
 |
Paula
Junior Hłe hłe hłe.

|
Wysłany: 2007-12-01, 20:25
|
|
|
Dobra, żartowałam.
Jakaś strona podała, że następny mecz gramy ze Spartakiem, a się okazało, że ze Spartą{lol2} Więc miałam prawo się pomylić. Wybaczcie. |
|
|
|
 |
Pigeon

|
Wysłany: 2007-12-01, 21:43
|
|
|
| Paula napisał/a: | | Jakaś strona podała, że następny mecz gramy ze Spartakiem, a się okazało, że ze Spartą{lol2} |
A może ten defekt oczu przeszedł na fanów?
wybacz.
Bayer powinien mecz ze Spartą wygrać, ale nie będzie to na pewno łatwa wygrana. Czesi mogą postawić na prawdę trudne warunki i obstawiam jednobramkowe zwycięstwo graczy z Leverkusen. |

|
|
|
|
 |
Paula
Junior Hłe hłe hłe.

|
Wysłany: 2007-12-01, 22:06
|
|
|
| Pigeon napisał/a: | A może ten defekt oczu przeszedł na fanów? ) |
Phi. Tak się składa, że umiem czytać. |
|
|
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

|
Wysłany: 2007-12-06, 23:26
|
|
|
Spartak Moskwa 1-0 FC Zürich
Bayer Leverkusen 1-0 AC Sparta Praga
To pierwsza grupa w której prawie wszystko jest już jasne. Spartak, Zurich i Bayer wywalczyły awans. Dziwi mnie fatalna postawa Toulouse..
1. Spartak Moskwa 3 7
2. FC Zürich 3 6
3. Bayer Leverkusen 3 6
4. Sparta Praga 4 4
5. Toulouse FC 3 0 |
|
 |
|
|