|
Reprezentacja Turcjii |
| Autor |
Wiadomość |
tlen
Senior

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2008-01-22, 18:09 Reprezentacja Turcjii
|
|
|
Najwyższe zwycięstwo
Turcja Turcja - Syria Syria 7-0
(Ankara, Turcja; 20.11.1949)
Najwyższa porażka
Polska Polska - Turcja Turcja 8:0
(Chorzów, Polska; 24.04.1968) |
_________________ Odchodzę z tego forum, zauważyłem że wam przeszkadzam.
 |
|
|
|
 |
El Nino
Reprezentant Polski

|
Wysłany: 2008-07-01, 12:50
|
|
|
| Turcja pokazała sie ze świetnej strony na EURO 2008. Wychodząc z grupy kosztem Czech odnieśli spory sukces. Pierwsze spotkanie na EURO wyraźnie im nie poszło(0-2 z Portugalią) a już w następnych pokazali, że zawsze grają do końca i zwycięstwa zapewniali sobie w końcówkach. Szczęśliwie wygrali z Chorwacja w ćwierćfinale, ale Niemcom w półfinale nnie dali już rady. Turcja to świetna reprezentacja, która pokazała klasę m.in. na MŚ w 2002 roku( 3 miejsce ) i własnie na EURO. |
|
|
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-07-06, 16:10
|
|
|
| Cytat: | Turecki futbol znalazł się w żałobie. Zmarł bowiem 52-letni Hasan Dogan, prezydent tamtejszej federacji piłkarskiej.
Dogan, który zostawił żonę i dwójkę dzieci, dostał ataku serca podczas wspólnego posiłku z Fatihem Terimem, selekcjonerem piłkarskiej reprezentacji Turcji - donosi jeden z niemieckich dzienników.
Zmarł kilka chwil później w drodze do szpitala. Dramat wydarzył się w jednym z hoteli w Bodrum, gdzie obaj przebywali na urlopie.
Funkcję prezesa związku Hasan Dogan sprawował od lutego 2008 roku, a w czerwcu cieszył się jak wszyscy jego rodacy z sukcesów reprezentacji w mistrzostwach Europy w Austrii i Szwajcarii - Turcy awansowali do półfinału.
Po mistrzostwach Europy kibice tureccy mogli cieszyć się jeszcze raz. Hasan Dogan przekonał trenera Terima, żeby nie kończył pracy z reprezentacją i poprowadzi ją w eliminacjach mistrzostw świata w 2010 roku. |
W dosyć młodym wieku zmarl [*] |
_________________ Mecz to Święta rzecz !
 |
|
|
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: 2008-07-06, 18:23
|
|
|
Widać, że serce nie wytrzymało dramatycznych przeżyć na Euro i teraz dało to sobie we znaki. Cóż umarł całkiem młodo i pewnie w Turcji długo będą rozpaczać nad jego zgonem. Najszczersze kondolencje dla jego rodziny i krewnych.
[*] |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
Fabregas
Senior Go Go The Gunners

|
Wysłany: 2008-07-06, 21:02
|
|
|
[*]
Wracając do reprezentacji Turcji, to bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie na Euro. Zaczęli fatalnie, jak Polska przegrali z faworytem 2:0. Ale potem już było tylko lepiej, aż doszli do półfinału. Po pierwszym meczu z Portugalią, myślałem, że to będzie porażka na całego, i co oni chcą zaprezentować takim stylem gry, ale potem wszystko się zmieniło na lepsze. Ten mecz z Czechami przejdzie do historii. |
|
 |
|
|