|
Kadra Beenhakera |
| Autor |
Wiadomość |
kalif

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 3056 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2006-08-03, 07:57 Kadra Beenhakera
|
|
|
Wczoraj nasz nowy trener reprezentacyjny ogłosił swoją kadrę.
Wiadomośc szybko obiegła media sportowe i piłkarskie bo Leo sięgnał po doświadczonych graczy.
Jak oceniacie posunięcie Beenhakera ?
Kto nadaje się do grania pod wodzą nowego szkoleniowca? |
| Ostatnio zmieniony przez kalif 2009-09-20, 14:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
vilhjalmur
Trampkarz

|
Wysłany: 2006-08-03, 08:10
|
|
|
| Powołał piłkarzy z doświadczeniem w reprezentacji, bo po prostu innych jeszcze nie zna a jedna kolejka orange ekstraklasy przecież nic mu nie mogła dać. Po za tym już za miesiąc rozpoczynają się eliminacje, więc nie ma czasu na eksperymenty i takich powołań należało się spodziewać. |
|
|
|
 |
Grocal
Senior

Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Lip 2006 Posty: 516 Skąd: Łomża
|
Wysłany: 2006-08-03, 12:01
|
|
|
Narazie nie ma zbytnio co pdochodzic do tego emocjonalnie - on musi poznac tych zawodnikow zeby na przyszlosc wiedziec na kogo stawiac a kogo odrzucic, trudno zeby od razu na 3 tyg przed emczmai eliminacyjnymi powolal reprezentacje U21-ja mam do niego zaufanie i poki co w niego wierze |
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Maj 2006 Posty: 3525 Skąd: Słupsk
|
Wysłany: 2006-08-03, 12:10
|
|
|
Ja również jeszcze zbytnio się nie emocjonuję tymi powołaniami (choć troszkę, tak ). Raczej będzie mnie ciekawić, jakie wnioski wyciągnie selekcjoner po meczu. Cieszy mnie powołanie Frankowskiego, ale zaskakuje brak Boruca. Martwi napewno to, że mimo obejrzenia trzech meczy, Leo nie powołał jakichś młodych obiecujących piłkarzy z naszej ligi. Myślę, że bardziej za tymi powołaniami stał Dziekanowski. |
|
|
|
 |
dobel7
Junior

|
Wysłany: 2006-08-03, 20:14
|
|
|
JA SIE TYLKO CIESZE ZE NIE POWOLAL RASIAKA. DLA NIEGO CZAS W KADRZE MINAL Z ODEJSCIEM JANASA MYSLE ZE POWOLA JESZCZE Z 3,4 GRACZY Z ORANGE I TAM WLASNIE ZNAJDA SIE REPREZENTANCI MLODEGO POKOLENIA |
|
|
|
 |
Grzesiek23
Młodzik

|
Wysłany: 2006-08-03, 22:33
|
|
|
Trener powołałą same gwiazdy nie mógł sie sugerowac niczym innym za mało zna swoich chłopców ale za Rasiaka nie powołał to dobrze Rasiak jedna wielka kłoda .. . |
|
 |
Ziemniak201
Senior

|
Wysłany: 2006-08-03, 23:55
|
|
|
| Grzesiek23 napisał/a: | Trener powołałą same gwiazdy nie mógł sie sugerowac niczym innym za mało zna swoich chłopców ale za Rasiaka nie powołał to dobrze Rasiak jedna wielka kłoda .. . |
Trzeba sobie uświadomić że w Polskiej piłce nie ma gwiazd co najwyżej są czasami w wysokiej formie |
|
 |
red
z natury otwarty

Pomógł: 11 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 2597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2006-09-22, 11:23
|
|
|
Aż 27 zawodników powołano na mecze z Kazachstanem (7 października) i Portugalią (11 października). W kadrze znalazło się miejsce dla Jerzego Dudka, a zabrakło dla Tomasza Kuszczaka!
Robimy to dla dobra drużyny i wszyscy zawodnicy też powinni tak myśleć – tłumaczy Dariusz Dziekanowski. - Poza tym może się zdarzyć, że Jurek lada dzień powróci do pierwszej jedenastki Liverpoolu, bo Reina nie spisuje się ostatnio najlepiej.
Brawo Leo!!! Brawo Dziekan! Banda idiotów!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bramkarze: Jerzy Dudek (Liverpool FC), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa), Artur Boruc (Celtic Glasgow), Mariusz Pawełek (Wisła Kraków).
Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Paweł Golański (Kolporter Korona Kielce), Marcin Wasilewski (Lech Poznań), Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Krzysztof Łągiewka (Krylia Sowietow Samara).
Pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Arkadiusz Radomski (FK Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Jakub Błaszczykowski(Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Przemysław Kaźmierczak (Boavista Porto) Rafał Grzelak (Boavista Porto), Piotr Giza (Cracovia Kraków).
Napastnicy: Tomasz Frankowski (Tenerife CD), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Radosław Matusiak (GKS Bełchatów), Grzegorz Rasiak (Southampton FC).
------------------------------------------------------------------------------------------------------
w zasadzie mam nieodpartą chęć skomentować niektóre powołania (oraz brak kilku) i nasze szanse na wygraną z Portugalią, ale chyba wszyscy domyślają się co mógłbym napisać |
|
|
 |
Czeski_
Wice administrator

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 3001 Skąd: Kłobuck
|
Wysłany: 2006-09-22, 12:51
|
|
|
Dudek, Frankowski, Bąk, Wasilewski - to domu...
Brak Kuszczaka faktycznie jest pewnym skandalem chociaż prawda jest taka, że ani Kuszczak ani Dudek nie zagraliby w tym meczu. W bramce stanie Kowalewski lub Boruc (jeśli będzie inaczej to zmieniam obywatelstwo i wyjeżdżam do Afryki...). |
|
 |
Mandik
Trampkarz

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 01 Wrz 2006 Posty: 67
|
Wysłany: 2006-09-22, 19:09
|
|
|
Niestety Franek musi udowodnic ze ten gol to nie jest przypadek. Narazie nie zasluzyl na powolanie a skoro już je dostał to myśle iż jest to troche na kredyt. A swoją drogą to troche dziwne ze Janas szukał każdego pretekstu by Franka nie powoływać a Leo kombinuje jak może by Franek (i Dudek oczywiście) sie znalezli w kadrze.
Kolejna zla decyzja to powolanie Bąka i Sobolewskiego ( ten drugi prezentuje beznadziejna forme) |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

Pomógł: 11 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 2597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2006-09-22, 22:27
|
|
|
| Mandik napisał/a: | | Kolejna zla decyzja to powolanie Bąka i Sobolewskiego ( ten drugi prezentuje beznadziejna forme) |
Sobolewski dziś (w spotkaniu z Widzewem) nie grał najgorzej, ale niewątpliwie nie jest to dobry kandydat na reprezentanta Polski. co do Bąka to już się chyba wypowiedziałem, wg mnie też powinien iść w odstawkę. |
|
|
 |
Czeski_
Wice administrator

|
Wysłany: 2006-09-23, 18:38
|
|
|
| red_devil napisał/a: | | Sobolewski dziś (w spotkaniu z Widzewem) nie grał najgorzej, ale niewątpliwie nie jest to dobry kandydat na reprezentanta Polski. |
Kandydatem na reprezentanta jest jak najbardziej. Za parę dni odzyska formę i będzie ok.
| Mandik napisał/a: | | Franek musi udowodnic ze ten gol to nie jest przypadek. Narazie nie zasluzyl na powolanie a skoro już je dostał to myśle iż jest to troche na kredyt. |
Franek jest w kadrze na kredyt już od dość dawna, a nie widzę żeby ten kredyt spłacał... |
|
 |
Mandik
Trampkarz

|
Wysłany: 2006-09-23, 19:16
|
|
|
| Czeski_ napisał/a: | | Franek jest w kadrze na kredyt już od dość dawna, a nie widzę żeby ten kredyt spłacał... |
Ja też tego nie widze ale to nie my decydujemy o tym, czy jest powołany czy nie!!! |
|
|
|
 |
Czeski_
Wice administrator

|
Wysłany: 2006-09-23, 22:59
|
|
|
| Mandik napisał/a: |
Ja też tego nie widze ale to nie my decydujemy o tym, czy jest powołany czy nie!!! |
Chcesz przez to powiedzieć, że cieszysz się z jego powołania ? Mamy obecnie lepszych piłkarzy na jego miejsce. Na powołanie do kadry czekają głodne wilki naszej rodzimej ligi. |
|
 |
Mandik
Trampkarz

|
Wysłany: 2006-09-24, 09:57
|
|
|
| Czeski_ napisał/a: | | Chcesz przez to powiedzieć, że cieszysz się z jego powołania ? |
Nie ciesze się że został powołany. Bo jak sam trafnie zresztą zauważyłeś są inni, lepsi od niego. I nie rozumiem dlaczego Beenhaker go powołał. |
|
|
|
 |
|
|