|
Polska - Irlandia Płn |
| Autor |
Wiadomość |
kalif

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 3056 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2009-08-31, 07:32 Polska - Irlandia Płn
|
|
|
Już piątego września reprezentacja Polski rozegra w Chorzowie pojedynek z Irlandią Płn w ramach el do MŚ.
Wasze przewidywania, opinie, wrażenia. |
|
|
|
 |
kamil87
Junior

|
Wysłany: 2009-09-03, 17:58
|
|
|
Myślę że skromna wygrana będzie ciężko będzie bez Wasilewskiego to gracz stabilny i braveheart bez wątpienia jednak wygrana np 2-1 powinna myślę przyjść .... w najgorszym wypadku remis bo porażka nie jest mile widziana |
|
 |
Matiww
Junior

|
Wysłany: 2009-09-04, 14:49
|
|
|
| Ciężko będzie, bo Irlandia jest bardzo świetną drużyną, lecz wierze w naszych i myślę, iż gdy zepną pośladki, powinni wygrać. |
|
|
|
 |
kalif

Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Mar 2005 Posty: 3056 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2009-09-06, 09:41
|
|
|
Po wczorajszy meczu szanse pozostały iluzoryczne...
Może to i dobrze, że nie pojedziemy do RPA, gdyż w przypadku awansu znów zostałyby rozbudzone tak wielkie nadzieje, że po późniejszej klęsce cały naród cierpiałby narodową depresję |
|
|
|
 |
kamil87
Junior

|
Wysłany: 2009-09-06, 10:22
|
|
|
Remis mogło być lepiej gra nie była świetna ...Boruc ratował nie raz drużynę od straconej bramki natomiast obrona popełniała sporo błędów ... mam nadzieję że ze Słowenią Polska wygra |
|
 |
Ducsen
Trener

Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2391 Skąd: Inowrocław
|
Wysłany: 2009-09-06, 16:26
|
|
|
| kamil87 napisał/a: | | natomiast obrona popełniała sporo błędów |
Przy 1 bramce było 3 obrońców - prawy i dwóch środkowych. Tymczasem piłkarz, który strzelił powinien być kryty przez lewego obrońcę, który w tym czasie pewnie wracał spod bramki rywala. Krzynówek grał dobrze, ale tylko w ofensywie, nadal nie wiem jaki sens ma ustawienia go na obronie. Albo niech dziad ustawi go na skrzydle albo posadzi na ławie. Czy gdybyśmy mieli 4 świetnych napastników to 2 z nich ustawiałby w środku pola?
Zagraliśmy beznadziejnie i to jest niezaprzeczalny fakt. Irlandia grała tylko na jednego zawodnika, a my nie potrafiliśmy go pokryć. Mieli poza golem co najmniej 2 duże szanse, kiedy nasi strzelili w chmury z 30 metrów. Ciągle w składzie te same nazwiska, żadnych zmian, żelazna jedenastka, która ma immunitet i stały karnet na szarpanie się po boisku... Co w tym składzie robił Roger i Murawski? Oby dwoje piłkę ostatnimi czasy widywali co najwyżej na treningach zwłaszcza ten drugi, który przez miesiąc czy tam dwa nie siedział nawet na ławie w Kazaniu, a jak dali mu zagrać to 15 minut z jakimiś cieniasami. Kiedyś przynajmniej do kadry wbijali ci co byli w niezłej formie - Garguła, Matusiak, Golański... Ale proces wyławiania tych z najlepszą formą już dawno temu się zakończył. Możnaby tak jeszcze dużo, ale według mnie jeden ruch PZPNu i wszystkie problemy same się rozwiążą. Przynajmniej jeśli następny ruch będzie trafiony. O czym mówię każdy powinien się domyślać... |
|
 |
Matiww
Junior

|
Wysłany: 2009-09-07, 17:49
|
|
|
| Fatalny mecz, i nie awansujemy. A szkoda. |
|
|