|
Afera korupcyjna |
| Autor |
Wiadomość |
Czeski_
Wice administrator

|
Wysłany: 2006-12-22, 12:58 Afera korupcyjna
|
|
|
Arka i Łęczna mają być zdegradowane do II ligi. Zagłębie ma dostać 20 pkt. ujemnych. Takie są wstępne ustalenia sądu w sprawie afery korupcyjnej.
Jan Tomaszewski twierdzi jednak, że to skandal - Arka i Łęczna są degradowane aby uchronić Zagłębie, które ponoć jest najbardziej przesiąknięte korupcją.
Co wy na to ? |
|
 |
Mario
Senior

|
Wysłany: 2006-12-22, 13:16
|
|
|
| Dla mnie, to nawet lepiej. Nigdy nie lubiłem Zagłębia (za ten stadion i występy w Pucharach). Za Łęczną też nie będę płakał. Zawsze byłem za tym, aby w ekstraklasie grały kluby z większych miast, z tradycjami i z dużą rzeszą kibiców. Z tego trio, tylko Arkę uratowałbym od spadku. Przede wszystkim za kibiców, którzy mocno podnoszą średnia naszej ligi. |
|
|
|
 |
GruByZ
Prezes El.! DGS...

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 2006-12-22, 13:18
|
|
|
| Mario napisał/a: | | Nigdy nie lubiłem Zagłębia (za ten stadion i występy w Pucharach). Za Łęczną też nie będę płakał. Zawsze byłem za tym, aby w ekstraklasie grały kluby z większych miast, z tradycjami |
Jestem tego samego zdania, a co do Arki to może i mają dobrych kibiców, ale poziom ich w tym sezonie jest bardzo niski.Więc też mi ich nie jest żal. |
_________________ "El Barça juega de puta madre" |
|
|
|
 |
bulu
Redaktor BzC

|
|
|
|
 |
Czeski_
Wice administrator

|
Wysłany: 2006-12-22, 15:23
|
|
|
| A co powiecie o Zagłębiu ? 20 pkt. ujemnych czy degradacja ? Arka i Łęczna jeżeli są zamieszane w sprawę to za "sprzedawanie" meczów, a Lubin za "kupowanie". Moim zdaniem to drugie jest większą winą. |
|
 |
Artur Styrczula
Młodzik

|
Wysłany: 2006-12-22, 17:59
|
|
|
| Ja sądze że sama degradacja będzie słuszniejsza niż -20 punktów. |
_________________ "Cios w serce psy niewierne...Wy o wielcy Panowie, oczekiwania moje wobec Was wprost proporcjonalne do tego co dla kazdego z Was od klamstwa nieoddzielne, tesknie nie za wami lecz za ulicy hardcorem... !" |
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2007-03-21, 13:05
|
|
|
Ciekawe, co zrobią z Zagłębiem jeśli teraz wywalczy tytuł Mistrza Polski, lub możliwość gry w pucharach? Bo oto ten klub jest zamieszany w kolejną aferę.
Moim zdaniem bardziej powinni karać działaczy, a nie same kluby. Bo kogo się wtedy karze, gdy kluby są degradowane? Kibiców!
Oczywiście sam klub też powinien ponieść konsekwencje, ale nie większe niż ludzie, którzy swoją głupotą hańbią dobre imię, danego klubu.
A Zagłębia to by mi było mimo wszystko szkoda. Szczególnie pracy, jaką włożył w ten klub trener Michniewicz. |
|
|
|
 |
Broda
Reprezentant Polski il padrino

|
Wysłany: 2007-03-21, 13:08
|
|
|
Ja tylko jestem ciekaw, ile jest prawdy w tym nowym wątku dotyczącym afery korupcyjnej. Poza Zagłębiem wymienia się również Cracovię i Pogoń.
Oby tylko nikt nie był pokrzywdzony. |
|
 |
Mentusz
Senior Madritista

|
Wysłany: 2007-03-21, 17:27
|
|
|
Zawsze jest tak, że dostaje się tylko słabszym klubom. Tak będzie pewnie i w tym przypadku. Zagłębie pozostanie nietknięte. |
_________________ HALA MADRID!!!
Zmyllfoniłem się sowicie xD |
|
|
|
 |
Broda
Reprezentant Polski il padrino

|
Wysłany: 2007-03-22, 17:35
|
|
|
Arka Gdynia zawieszona
W czwartek 22 marca Wydział Dyscypliny PZPN wydał decyzję o zastosowaniu wobec klubu Arka Gdynia środka zapobiegawczego w postaci zawieszenia w rozgrywkach organizowanych przez PZPN na okres jednego miesiąca.
Decyzja objęta jest rygorem natychmiastowej wykonalności. Środek ten zastosowano w związku z postępowaniem dyscyplinarnym, w którym Arka jest obwiniona o przewinienia dyscyplinarne o charakterze korupcyjnym.
źródło:soccer.com.pl
------------------------
Tutaj macie więcej na ten temat: http://ekstraklasa.wp.pl/...=1174581791.141
No to nareszcie widać jakieś decyzje. Chociaż na razie to nic konkretnego.
A propo Arki to dziwi mnie jedno. Przed ta całą aferą grali słabiej niż teraz. Tak więc, chyba nie opłacało się kupować meczy, skoro bez tego radzą sobie jeszcze lepiej. |
|
 |
Mentusz
Senior Madritista

|
Wysłany: 2007-03-22, 19:04
|
|
|
| Broda napisał/a: | | Przed ta całą aferą grali słabiej niż teraz. |
Bo teraz kiedy jest pewne, że Arka zostanie zdegradowana, to zawodnicy chcą się wykazać, żeby przejść do leszpych klubów |
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

|
Wysłany: 2007-03-23, 14:58
|
|
|
| Broda napisał/a: | A propo Arki to dziwi mnie jedno. Przed ta całą aferą grali słabiej niż teraz. Tak więc, chyba nie opłacało się kupować meczy, skoro bez tego radzą sobie jeszcze lepiej. |
W sumie podobnie, jak Zagłębie. Ponoć w poprzednich latach kupili wiele meczy, a teraz w tym sezonie idą, jak burza. Zastanawiające. |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

|
Wysłany: 2007-03-23, 19:40
|
|
|
no i a'propo Arki, to zastanawiające jest to, co mi kumpel dziś powiedział, mianowicie: jak to jest z trenerem Stawowym. no bo tak: najpierw Cracovia była rewelacją i awansowała z III do I ligi z zawrotną szybkością (nie sugeruję, że kupowali mecze, ale...) a teraz Arka trenowana przez Stawowego jest posądzana o działania korupcyjne... i jaki udział ma w tym wszystkim Stawowy? czy to tylko przypadek?... zastanawiające, nieprawdaż? |
|
|
 |
Mentusz
Senior Madritista

|
Wysłany: 2007-03-23, 19:49
|
|
|
| red_devil napisał/a: | | i jaki udział ma w tym wszystkim Stawowy? czy to tylko przypadek? |
Mnie się wydaje, że akurat Stawowy nie miał w tym udziału. Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że jest on uczciwym trenerem |
|
|
|
 |
Wilk Stepowy
Emerytowany Anioł

|
Wysłany: 2007-03-27, 12:12
|
|
|
| Chyba również Górnik Łęczna poleci do odstrzału. Dziwnie to wszystko się rozgrywa. Jaki to będzie miało wpływ na układ w tabeli? Czy te wcześniejsze mecze z tymi drużynami będą anulowane? |
|
|
|
 |
|
|