|
Zagłębie Lubin |
| Autor |
Wiadomość |
red
z natury otwarty

|
Wysłany: 2008-01-24, 21:16
|
|
|
Zagłebie Lubin zdegradowane!
Aktualny mistrz Polski Zagłębie Lubin decyzją Wydziału Dyscypliny PZPN zostało zdegradowane o jedną klasę rozgrywkową za udział w aferze korupcyjnej! Na klub z Dolnego Śląska nałożona została również grzywna w wysokości 100 tys złotych a także minus 10 punktów karnych.
Członkowie Wydziału Dyscypliny włożyli do ręki nóż sprężynowy i w ciemnym zaułku zadźgali Zagłębie - powiedział prezes Pietryszyn, zapowiadając również odwołanie od werdyktu WD PZPN.
tsw.com.pl |
|
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-01-24, 22:37
|
|
|
| W sumie dobrze , ale mysle ze degradacje za korupcje powinny sie juz na tym skonczyć bo to nie jest dobre dal futbolu . Bo jak mialo by wejsc 6 dryzyn z II ligi to juz sie boje kto mial by nas reprezentowac na arenie miedzynarodowej . |
_________________ Mecz to Święta rzecz !
 |
|
|
|
 |
red
z natury otwarty

|
Wysłany: 2008-01-24, 22:40
|
|
|
| nowot napisał/a: | | degradacje za korupcje powinny sie juz na tym skonczyć bo to nie jest dobre dal futbolu . |
z jednaj strony jest dobre, z innej wnosi dużą nerwowość i chaos. ale nie można z tej przyczyny darować komuś ot tak...
| nowot napisał/a: | | Bo jak mialo by wejsc 6 dryzyn z II ligi to juz sie boje kto mial by nas reprezentowac na arenie miedzynarodowej . |
no tak, nie to co potężne Zagłębie, które rządzi w Europie |
|
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-01-24, 22:44
|
|
|
| red_devil napisał/a: | | z jednaj strony jest dobre, z innej wnosi dużą nerwowość i chaos. ale nie można z tej przyczyny darować komuś ot tak... |
wedlug mnie nie powinno sie juz karac klubow tylko osoby ktore byly w to zamieszane
| red_devil napisał/a: | | no tak, nie to co potężne Zagłębie, które rządzi w Europie |
No tak ale patrz np. Zaglebie Lubin a Znicz Pruszkow i powiedz kto ma wieksze szanse . Wiem ze powiesz ze Znicz bo tam nie gra super snajper Włodarczyk |
 |
|
|
|
 |
Żelek
Trener av by .wps

Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: 2008-01-25, 15:13
|
|
|
| Wczoraj posłuchałem wywiadu z Pietryszynem i w jednym muszę mu przyznać rację. Zagłębie kupiło 4 razy mniej spotkań od Arki, a dostało wiele surowszą karę. Powinny być jakieś szczeble i granice. |
_________________ Masz coś do mnie? Wal śmiało! Pisz PW.
 |
|
|
|
 |
uszol
Reprezentant Polski indywidualista

|
Wysłany: 2008-01-25, 16:41
|
|
|
| jak dla mnie też a przecież Zagłebie dobrowolnie poddało się karze jak dla mnie za wysoka jakby na przekó plotkom że Zagłebie to Mistrz Polski i dotego powiązany z państwem i dostaną lekką kare |
|
|
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2008-01-27, 13:42
|
|
|
| I doczekało się Zagłębie degradacji.. Co do degradacji to już chyba koniec, ale sądzę że to nie jest ostatni ukarany klub, ale o tym napiszę w innym temacie. Ciekawe co stanie się z naszymi reprezentantami i innymi nawodnikami? Czy inne kluby staną po walkę o nich? Bo nie wyobrażam sobie, aby mieli grać w II lidze. |
|
 |
Kibic TSP
Junior

|
Wysłany: 2008-01-27, 14:09
|
|
|
| Ja jestem ciekawy co stanie się z czołowymi zawodnikami tego klubu bo jakoś nie specjalnie chce mi sie wierzyć,aby tacy zawodnicy jak Maciek Iwański,Wojtek Łobodziński,Michał Chałbiński,Piotrek Włodarczyk chcieli grać w II lidze;) |
_________________ .....:::::PODBESKIDZIE BIELSKO-BIAŁA:::::..... |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2008-01-27, 17:41
|
|
|
| nowot napisał/a: | | No tak ale patrz np. Zaglebie Lubin a Znicz Pruszkow i powiedz kto ma wieksze szanse . |
| Kibic TSP napisał/a: | | co stanie się z czołowymi zawodnikami tego klubu bo jakoś nie specjalnie chce mi sie wierzyć,aby tacy zawodnicy jak Maciek Iwański,Wojtek Łobodziński,Michał Chałbiński,Piotrek Włodarczyk chcieli grać w II lidze |
No i to jest chyba odpowiedz. Kluby zdegradowane poopuszczalaby wiekszosc pilkarzy i wzmocnilaby tych slabszych. Zreszta na pewno te kluby by sie powzmacnialy. Troche mi szkoda Zaglebia |
|
 |
uszol

|
Wysłany: 2008-01-30, 09:44
|
|
|
| i dlatego jestem za abolicją dojdziemy do absurdu jeżeli co rok bedziemy degradowac po 3 drużyny własnie przez to w 1 lidze będzie wiecej Bytomiów i Sosnowców (bz urazy nowot ) |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2008-01-30, 11:49
|
|
|
| uszol napisał/a: | | i dlatego jestem za abolicją dojdziemy do absurdu jeżeli co rok bedziemy degradowac po 3 drużyny własnie przez to w 1 lidze będzie wiecej Bytomiów i Sosnowców (bz urazy nowot ) |
Co tym chcesz od Bytomiow i Sosnowcow? Wywalczyli awan jak kazdy inny (wlasciwie wiekszosc...), a czy sklad maja gorszy od np. Gornika sprzed 2 lat? Plocka z zeszlego roku? Przynajmniej grali uczciwie (w zeszlym sezonie), a jesli chodzi Ci o to, ze sa slabi to daj im szanse sie polepszyc. |
|
 |
nowot
Trener

|
Wysłany: 2008-01-30, 21:55
|
|
|
| uszol napisał/a: | | i dlatego jestem za abolicją dojdziemy do absurdu jeżeli co rok bedziemy degradowac po 3 drużyny własnie przez to w 1 lidze będzie wiecej Bytomiów i Sosnowców (bz urazy nowot ) |
spoko ale jak by nie było tych degradacji , to i tak może by chłopaki przecież awansowali bo
tez mają ambicje . Teraz to możemy tylko gdybać |
 |
|
|
|
 |
uszol

|
Wysłany: 2008-02-18, 16:05
|
|
|
do Zagłębia Lubin dołączył Mate Lacic były gracz Groclinu Grodzisk przyszedł do klubu na zasadzie wolnego transferu ma załątac dziurę po odsuniętym do rezerw Arboledzie .
O transferze wypowiadac sie nie będe bo nie ma o czym przyszedł na ławkę dla mnie a co do Arboledy to w tej rundzie będziemy miec bardzo ciekawe mecze ME bo do tych rozgrywek odsunięto Świra , Arboleda i Oshadoogana bardzo ciekawie sie te rozgrywki zapowadaja |
|
|
|
 |
Ducsen
Trener

|
Wysłany: 2008-02-18, 16:23
|
|
|
| uszol napisał/a: | | po odsuniętym do rezerw Arboledzie . |
Chyba najwyższy czas na wyjazd z Lubina. Zapewne wróci do Kolumbii jak robiło wielu piłkarzy w takich sytuacjach.
| uszol napisał/a: | | do Zagłębia Lubin dołączył Mate Lacic były gracz Groclinu Grodzisk |
Za rok w drugiej lidze to może im wystarczy ale do OE sie nie nadaje. |
|
 |
Bugaj
Trener Avek by woops

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2008-02-18, 16:28
|
|
|
| A szkoda, bo na braku Arbolety ucierpi liga. Były plany, żeby przeniósł się do Poznania. To byłoby dla niego najlepsze rozwiązanie, a także dla samego Lecha. Świerczewski raczej wątpię, aby zmarnował tę rundę. Prędzej zostanie przywrócony do łask, albo odejdzie do innego klubu. |
|
 |
|
|